Zagrebački gradonačelnik uzburkao duhove

Čuraj: Ako Bandić uđe u Vladu, HNS je napušta

Hina

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

»Mislimo da do toga ipak neće doći. Mi smo prije godinu i pol dana dali povjerenje Andreju Plenkoviću i ovoj Vladi i apsolutno ne očekujemo da će do toga doći. No, ako već idemo 'što bi bilo, kad bi bilo', aposlutno nema mjesta podršci Milanu Bandiću u Vladi niti njegovim suradnicima iz Neovisnih za Hrvatsku u Zagrebačkoj skupštini«, rekao je Čuraj



ZAGREB Saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj u ponedjeljak je najavio da HNS neće sudjelovati u Vladi ako u nju uđe Milan Bandić, a da će HNS-ovi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak napustiti Vladu.


»Mislimo da do toga ipak neće doći. Mi smo prije godinu i pol dana dali povjerenje Andreju Plenkoviću i ovoj Vladi i apsolutno ne očekujemo da će do toga doći. No, ako već idemo ‘što bi bilo, kad bi bilo’, aposlutno nema mjesta podršci Milanu Bandiću u Vladi niti njegovim suradnicima iz Neovisnih za Hrvatsku u Zagrebačkoj skupštini«, rekao je Čuraj.


»To, prije svega, znači da HNS neće sudjelovati u takvoj Vladi. Mislim da su naši motivi ulaska u Vladu bili jasni, prije svega, obrazovanje, a tu je bilo prepreka od onih kojima svaka promjena nije dobra, a konkretno i od gospodina Bandića. Mi sigurno ne možemo nastaviti raditi ono što smo građanima obećali ako u Vladu uđe netko tko je protiv toga«, poručio je.




Upitan što je to toliko privlačno da zastupnici idu Bandiću, pa i bivša HNS-ovka Marija Puh, Čuraj je odgovorio: »HNS uvijek ostaje otvoren za sve ljude koji žele podržati ono što mi radimo i pridonijeti projektima iz obrazovanja i graditeljstva i svemu onome što radimo. Ja se nadam da će netko prepoznati i to. Ako netko ima neke druge interese dobrodošao je da ih ispunjava negdje drugdje. Morate pitati njih zašto idu. Ja nisam čuo neki dobar razlog kod kolegice Marije Puh«, zaključio je Čuraj.