Eksplozija kod Karlovca

Čovjek je naprosto – rastrgan: Osoba stradala u eksploziji zapravo je htjela podmetnuti eksploziv pod kamionet?

Hina

snimila Kristina Štedul Fabac

snimila Kristina Štedul Fabac

Podsjetimo, do eksplozije je došlo jutros oko dva sata i 55 minuta iza ponoći, a predsjednik Mjesnog odbora Popović Brdo Viktor Blažević rekao je Hini da su uslijed eksplozije popucala stakla na nekoliko kuća i da su stanovnici u šoku.



Osoba poginula u eksploziji kamioneta u karlovaćkom naselju Popović Brdo mogao bi biti čovjek koji je taj kamionet želio eksplozivom dići u zrak. Da je poginula osoba zapravo htjela podmetnuti eksplozivnu napravu pod kamionet, pri čemu je uslijed nestručnog rukovanja i eksplozije i sama stradala informacija je koju je donio lokalni Kaportal.


Također, Kaportal ima i izjavu svjedoka koji se odmah nakon eksplozije našao na licu mjesta, a on tvrdi da je tijelo poginulog naprosto razneseno. Tvrdi da je kod uništenog kamioneta vidio otkinutu nogu nastradalog.


Podsjetimo, do eksplozije je došlo jutros oko dva sata i 55 minuta iza ponoći, a predsjednik Mjesnog odbora Popović Brdo Viktor Blažević rekao je Hini da su uslijed eksplozije popucala stakla na nekoliko kuća i da su stanovnici u šoku.




»Kamionet je raznesen i to baš nasuprot moje kuće«, rekao je Blažević.


Policija od noćas čuva sve oko mjesta događaja, ne diraju se ni krhotine ni drugi po cesti razbacani predmeti.


Policijskim očevidom rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić koji kaže da je riječ o vrlo jakoj eksploziji, koja je osim kamiona zahvatila i širi prostor.


“Tek trebamo utvrditi identitet poginule osobe, vještaci za sada ne vide koja vrsta eksplozivne naprave je eksplodirala, tako da tek treba provesti sve potrebne radnje, ali očevid traje, puno je tragova. No, za sada se može reći tek da je u eksploziji smrtno stradala jedna osoba, uslijed eksplozije nepoznate naprave i sigurno će biti potrebno provesti vještačenja”, rekao je Krajačić.


Očevid provode vještaci iz zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.


Na mjesta događaja je i vlasnik eksplodiranog kamiona Milan Basara i kuće pred kojom je bio parkiran kamion, a koja ima oštećenja krovišta, fasade i stolarije.


Kaže da ne zna tko bi mu to mogao učiniti te smatra da ostaci tijela, koji se nalazi uz kamion, pripadaju osobi koja je eksploziju podmetnula te od nje i stradala.


“Kad se razdanilo vidjelo se da je kabina kamiona najmanje 50 metara dalje u polju, da su osim popucalih stakala i druga oštećenja na obližnjim kućama. Iz jedne je kuće odletio prozor zajedno sa štokom, stvarno je bila jaka eksplozija”, rekao je Basara.


Susjed Zoran Egonjić primijetio je da se u posljednje vrijeme u Hrvatskoj podmeću eksplozije zbog raznih svađa: “Danas je to postalo uobičajeno, ne znam što je to…”, rekao je.


Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je Hini da su “na mjesto događaja prije početka očevida izašli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, sve provjerili, kako bi dalje mogli sigurno pristupiti provođenju očevida”.