Prognoza

Čini vam se da je konačno došlo pravo ljeto? Uživajte dok možete, uskoro ćete opet trebati kišobrane

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



Danas će u većem dijelu Hrvatske biti pretežno sunčano vrijeme, no tijekom dana će uz više oblaka ponegdje biti kiše, osobito u Slavoniji, Baranji i Podravini. DHMZ najavljuje slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, u istočnim krajevima na udare i jak. Na Jadranu uz obalu ujutro slaba do umjerena bura, danju umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32, u istočnoj Hrvatskoj od 24 do 28 °C.


Temperature mora su vrlo ugodne – od 22 stupnja u Dubrovniku do čak 25 u Crikvenici i na Krku.


Vrijeme u idućih nekoliko dana bit će promjenjivo. U središnjoj Hrvatskoj bit će sunčano s temperaturama do 29 stupnjeva, sve do nedjelje navečer kada se očekuje prolazno nevrijeme i pljuskovi. Oborina će moguće biti i u utorak.




Na sjevernom Jadranu bit će još danas i sutra sunčano, dok su subotu popodne DHMZ predviđa pljuskove, a u nedjelju uz oborine i nešto niže temperature. Kiše će biti i u ponedjeljak, a nakon predaha u utorak, opet i u srijedu.


Oborina će biti i u Dalmaciji i to u nedjelju i ponedjeljak, dok se u utorak i srijedu očekuje pretežno sunčano, no uz temperature koje neće prelaziti 27-28 stupnjeva.


U istočnoj Hrvatskoj će već danas biti kiše, a pljuskova će biti i tijekom cijelog vikenda.


Ilustracija DHMZ


Ilustracija DHMZ