Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. siječnja 2020.
Ministar prometa

Butković: Žalbeni rokovi neće usporiti gradnju pristupnih cesta Pelješkom mostu

Foto D. Kovačević
Foto D. Kovačević
Autor:
Objavljeno: 28. veljača 2019. u 19:01 2019-02-28T19:01:00+01:00

 Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak kako neće biti kašnjenja u gradnji pristupnih cesta koje vode prema budućem Pelješkom mostu te kako su žalbeni postupci uobičajeni i »ukalkulirani« u rokove gradnje.

»Ne mogu vam komentirati nešto što rade Hrvatske ceste odnosno nešto što radi stručno povjerenstvo koje je zaduženo da donosi odluke o odabiru koju na kraju potpisuje predsjednik Uprave. Ono što mogu reći je da su svi natječaji u tijeku, za drugu fazu donijeta je odluka o odabiru, raspisan je natječaj za treću i četvrtu fazi toga projekta i predat će se ponude, iako je taj proces predaje ponuda malo odgođen jer je došlo do žalbe na dokumentaciju«, rekao je Butković zamoljen da komentira natpise u medijima kako će, s obzirom na žalbene rokove, kasniti gradnja pristupnih cesta prema Pelješkom mostu.
Hrvatske ceste ovih su dana donijele odluku da pristupne ceste mostu Pelješac – izgradnju dionice Duboka – Sparagovići/Zaradeže gradi grčka kompanija J&P Avax.
Na natječaj, pak, za gradnju stonske obilaznice (DC414), poddionice Sparagovići/Zaradeže-Prapratno i Prapratno-Doli, sredinom veljače je žalbu na dokumentaciju podnijela varaždinska tvrtka Colas.

Ministar Butković je podsjetio kako je i kod gradnje Pelješkog mosta bilo žalbi, a ima ih i sada, ali je »sve to ukalkulirano i s ovim zakonima i procesima moguće«.
Apelirao je na Državnu komisiju za kontrolu postupaka javne nabave da što prije riješe te žalbe. »Jedino što mogu je apleirati na Državnu komisiju da takve procese i postupke žalbi riješi što prije. Ona to i mora jer radi se o europskim i strateškim projektima«, poručio je Butković, koji je na pitanja novinara odgovarao tijekom posjeta gradilištu mosta Svilaj, koji se gradi između Hrvatske i BiH preko rijeke Save kod Svilaja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.