Slučaj diplomatkinje s rasističkim stavovima

Bernardić o slučaju Mađarević: ‘Udaljavanje iz službe jedino rješenje’

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»Tu je stvar jasna i mislim da bi se i aktualna predsjednica trebala jasno osvrnuti, ograditi se i poslati jasnu poruku«, izjavio je Bernardić dodavši kako je »glavni uteg trenutnoj predsjednici Republike upravo najkorumpiranija Vlada koju je Hrvatska imala od stoljeća sedmog«



BARBAN Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju se osvrnuo na slučaj ksenofobnih izjava diplomatkinje Elizabete Mađarević kazavši kako je tu »stvar potpuno jasna« i kako je jedino moguće rješenje udaljavanje iz službe.


Radi se o gruboj povredi radne dužnosti, jednom stavu koji je potpuno neprihvatljiv za Ministarstvo vanjskih poslova, odnosno za državnu službu i jedino moguće rješenje je udaljavanje sa službe, rekao je Bernardić poručivši kako bi i predsjdenica Republike morala poslati jasnu poruku.


»Tu je stvar jasna i mislim da bi se i aktualna predsjednica trebala jasno osvrnuti, ograditi se i poslati jasnu poruku«, izjavio je Bernardić dodavši kako je »glavni uteg trenutnoj predsjednici Republike upravo najkorumpiranija Vlada koju je Hrvatska imala od stoljeća sedmog«. Smatra kako će građani na predsjedničkim izborima, »pametno i mudro izabrati čovjeka koji može vratiti ugled i dostojanstvo funkciji predsjednika«.




Bernardić je rekao i kako pokazatelji govore da bilježimo podbačaj u turizmu i kako je zbog toga važno vidjeti ima li Vlada realan plan kako popraviti stanje u turističkom sektoru koji je »pogodio« čitav niz novih nameta.


»Ljudima koji se bave ugostiteljstvom nije smanjen PDV pa ćemo mi u SDP-u inzistirati da se PDV u turizmu vrati na sve na 13 posto«, rekao je Bernardić, tumačeći kako će ta mjera potaknuti konkurentnost hrvatskog turizma, omogućiti velike investicije i pomoći smanjenju sive ekonomije.


»Manji porez u turizmu znači i smanjenje sive ekonomije. Svjedoci smo da je Hrvatska najkorumpiranija zemlja Europske unije. Korupcija je na najvišoj razini«, ustvrdio je predsjednik SDP-a koji je s predsjednikom HSU-a Silvanom Hreljom najavio osnivanje antikorupcijskog saveza koji će, »doprinijeti provedbi plana borbe protiv korupcije kako bi Hrvatska postala normalna i moderna zemlja«.