Održana sjednica Predsjedništva SDP-a

Bernardić: ‘Naša stranka može biti poljuljana, ali smo jedini već dvaput pokazali kako se Hrvatska izvlači iz krize’

Tihana Tomičić

Svojim kolegama zastupnicima u stranci koji su putem medija poručili da na team building u Ogulin neće doći poručio je da moraju doći jer je to njihovo radno mjesto. 'Sastat će se Predsjedništvo i klub zastupnika, a dolazak na klub zastupnika je dolazak na radno mjesto', rekao je Bernardić, ali je ipak najavio da će se skup vjerojatno pomaknuti za jedan dan, dakle umjesto petka i subote, bit će to sljedeća subota i nedjelja, kako bi i skijaši mogli doći



RIJEKA  Predsjednik SDP-a Davor Bernardić napokon se obratio javnosti nakon sjednice Predsjedništva s porukom da SDP može i oscilirati, imati unutarnje slabosti, pa i biti poljuljan, ali je ipak jedini već dvaput pokazao kako se Hrvatska izvlači iz krize, i tako će i nastaviti.


Svojim kolegama zastupnicima u stranci koji su putem medija poručili da na team building u Ogulin neće doći poručio je da moraju doći jer je to njihovo radno mjesto.


– Sastat će se Predsjedništvo i klub zastupnika, a dolazak na klub zastupnika je dolazak na radno mjesto, rekao je Bernardić, ali je ipak najavio da će se skup vjerojatno pomaknuti za jedan dan, dakle umjesto petka i subote, bit će to sljedeća subota i nedjelja, kako bi i skijaši mogli doći.




Iako je upitan o svojoj ostavci zbog slabog rejtinga, Bernardić je rekao samo da je statitstika čudo, a kao svoj propust ističe samo slabu komunikaciju prema građanima, odnosno činjenicu da dobre politike nisu dobro iskomunicirane.


– Imamo cijeli niz reformskih zakona koje smo predložili, ali javnost to nije prepoznala. Na tom polju, da javnost bolje vidi što sve radimo, ni ja ni svi u stranci nismo učinili dovoljno, rekao je Bernardić. Rekao je i kako sebe godinu dana koliko vodi stranku stalno preispituje, da ga je u stranci »dočekalo svašta«, ali da je uložen ogroman rad i da nikad nije bio fokusiraniji da radi na korist stranke i Hrvatske.


Stranačkim suparnicima je poručio:


– Moja vrata su otvorena, to svi oni znaju. Otvoren sam za svaku zamisao, svaki prijedlog, ali razgovor preko medija nije dobar, kazao je.


Nije precizirao kad će biti održana nova konvencija – vjerojatno početkom veljače, gdje očekuje i sudjelovanje kolega iz europskih lijevih stranaka.


Na pitanje hoće  li biti sankcija za Miranda Mrsića nakon njegovih javnih istupa, rekao je: »Ne, o tome nije bilo govora. Ali mediji nisu način komunikacije. Očekujem od svih da guramo u ista kola, a ne da jedni guraju naprijed, a drugi ne«, rekao je.


Bernardić je komentirao i situaciju u HDZ-u, rekavši kako podržava Plenkovićev zahtjev županu Alojzu Tomaševiću da odstupi.


– Iako je to zakašnjelo, podržavam takav poziv premijera, a ja njega pozivam da zajedno odmah drugi tjedan u Saboru ratificiramo Istanbulsku konvenciju kao civilizacijski doseg protiv nasilja nad ženama, rekao je šef SDP-a.


Situaciju s ličkim HDZ-om nazvao je »podjelom plijena po milijunti put« kad je HDZ u pitanju.