Sabor

Bačić: Sutra odluka o datumima i postupcima za provedbu izbora u HDZ-u

Hina

Foto  Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

"Želimo da se naši unutarstranački izbori održe na vrlo visokoj demokratskoj razini, koja će svakako doprinijeti snaženju HDZ-a", dodao je



SLAVONSKI BROD Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić izjavio je da će se u petak održati sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj će biti donesena odluka o datumima i postupcima za provođenje unutarstranačkih izbora.


U izjavi novinarima prije radne sjednice HDZ-ova Kluba zastupnika u Slavonskom Brodu  Branko Bačić je rekao kako je uvjeren da će unutarstranački izbori u HDZ-u biti praznik demokracije. 


“Želimo da se naši unutarstranački izbori održe na vrlo visokoj demokratskoj razini, koja će svakako doprinijeti snaženju HDZ-a”, dodao je.




Na upit novinara hoće li aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković imati protukandidata rekao je kako će to vidjeti kada se raspišu izbori i krene u kampanju. 


 “Svi koji mogu, koji se odluče, HDZ će im omogućiti ravnopravnu utakmicu”, poručio je Bačič.


Na upit nazoče li sjednici svi HDZ-ovi saborski zastupnici Bačić je rekao kako neki nisu mogli doći iz opravdanih razloga, jer imaju druge obveze, ili su na službenom putu, ali da će vrlo veliki broj članova kluba biti na sjednici u Slavonskom Brodu.


 Komentirajući današnji posjet premijera Andreja Plenkovića tvrtki “Đuro Đaković” saborski zastupnik Pero Ćosić izrazio je zadovoljstvo što je Vlada dala jamstvo toj tvrtki, Ocijenio je kako to neće biti samo gašenje požara, već da će nastavak proizvodnje u toj tvrtki biti pokretač razvoja te sredine.


Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas rekao je da će na unutarstranačkim izborima podržati aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića.  Uskoro dolaze parlamentarni izbori i tada će svi koji su u oporbi imati priliku predstaviti hrvatskom narodu što imaju za reći, a s druge strane će biti Andrej Plenković, koji će prezentirati sva postignuća Vlade. Vjerujem da će tada svi komentari skeptika postati bespredmetni i da će narod dati podršku HDZ-u, dodao je Milas.


Uz saborske zastupnike HDZ-a i premijera Plenkovića sjednici nazoče i brojni ministri u hrvatskoj Vladi i stranački dužnosnici.