Nekretninski skandal

Andrej Plenković smijenio Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravstva

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Andrej Plenković danas će dati izjavu o smjeni Milana Kujundžića



Premijer Andrej Plenković razriješio je Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravtsva, potvrđeno je danas iz Vlade. 


Premijer je izjavio u utorak da je razriješio Milana Kujundžića jer se u ovom trenutku nije mogao fokusirati na bitne teme u zdravstvu, a nakon današnjih konzultacija u srijedu će predložiti njegova nasljednika.  


“Ministarstvo zdravstva je bitno, odgovornosti koje imamo u ovom trenutku kao predsjedajući i kao zemlja koja se zajedno s drugima mora pripremiti za obranu od šireće epidemije korona virusa zahtjeva puni fokus ministra na te teme. U ovom trenutku Kujundžić je, prije svega, bio fokusiran na teme koje nisu imale veze s Ministarstvom zdravstva”, izjavio je Plenković na marginama energetske konferencije “Green New Deal za Hrvatsku”.  




Dodao je da će se Kujundžić vratiti na zastupničko mjesto u Hrvatski sabor te najavio da će u srijedu, nakon što danas obavi konzultacije, predložiti novog ministra zdravstva.


U medijima se dosad spekuliralo da bi Kujundžića mogao naslijediti njegov zamjenik Željko Plazonić ili pomoćnik Vili Beroš. 


Podsjetimo, Milan Kujundžić održao je jučer konferenciju za novinare i kazao da mu “moral ne dopušta da podnese ostavku”, već je premijeru Plenkoviću dao mandat na raspolaganje i zatražio dodatno vrijeme da se obrani od medijskih optužbi interesnih grupacija te je premijera zamolio da svoju odluku donese na temelju činjenica, a ne na temelju dojma. 


Naime, gotovo svakog dana pojavljivala se u medijima nova nekretnina u nesrazmjeru s podacima iz imovinske kartice Milana Kujundžića.