Kordić u Zagrebu

Aktivisti pokušali prekinuti skandalozno predavanje ratnog zločinca Kordića: ‘Mi ćemo ih srediti…’

P. N.

Screenshot video Nacional

Screenshot video Nacional



U kino klubu zarebačkog Studentskog doma Stjepan Radić sinoć je, organizaciji studentskog kapelana Damira Stojića održano bizarno predavanje – studentima se obratio osuđeni ratni zločinac Dario Kordić, koji im je govorio o svojem “svjedočanstvu vjere” i vremenu provedenom iza rešetaka.


Ratni zločinac Dario Kordić, podsjetimo, pred međunarodnim sudom u Haagu osuđen je zbog pokolja koji su u selu Ahmići kod Viteza počinile snage Hrvatskog vijeća obrane pod njegovom kontrolom. Selo je napadnuto u ranim jutarnjim satima, 16. travnja 1993. godine, da bi do kraja dana iza vojnika Hrvatskog vijeća obrane ostalo 116 ubijenih ljudi. Najmlađa žrtva Kordićevih vojnika bila je beba stara tri mjeseca, a nastarija – starica u devedesetim godinama života.


Dario Kordić je u svom monologu, piše Nacional, govorio o tome kako je upoznao Boga iza rešetaka i da mu je upravo on pomogao da na kraju bude i oslobođen. Nije se na adekvatan način pokajao zbog s djela koje je napravio tijekom rata. Tijekom cijelog svog govora vrtio je krunicu u ruci i rekao kako je Bog čistio njegovu dušu.




„Ja sam u svom srcu čuo glas koji je govorio: Dragi moj sine, prepusti se u moje ruke, tvoju parnicu ću ja voditi“, rekao je Kordić.


Na tribinu su, piše Nacional, upala i četiri ljevičarska aktivista koji su počeli skandirati „ratni zločinac“ te su nosili natpis „Dario Kordić – ratni zločinac.“ Na takav potez aktivista žustro su reagirala publika, a nekolicina je nasrnula na njih i izbacila ih iz dvorane. Iz publike se moglo čuti kako će oni srediti aktiviste i pobrinuti se za njih te su pozvali Kordića da nastavi s govorom. Moderator je krenuo smirivati situaciju dok je Kordić rekao „Bože oprosti im, ne znaju što rade.“ Kordić je rekao kako se moli i za dobronamjerne i nedobronamjerne.


VIDEO pogledajte OVDJE.