Otkriće

A trebao bi štititi zakon: Glavni državni inspektor Andrija Mikulić u imovinskoj kartici zatajio kvadrate

P. N.

Potpuno je jasno da se mora navesti cjelokupna površina čestice na kojoj je kuća i da se daje vrijednost dvorišta i kuće zajedno. Dakle, cjelokupna površina i cjelokupna vrijednost nekretnine



Glavni državni inspektor Andrija Mikulić (HDZ) u svojoj je imovinskoj kartici zatajio čak 687 četvornih metara površine svoje nekretnine – otkriva RTL-ov magazin Potraga.


On je u imovinsku karticu upisao kako mu kuća s okućnicom ima 180 četvornih metara, no pogled u zemljišne knjige otkriva kako zauzima punih – 867 kvadrata.


– Prije svega ja vam želim zahvaliti na vašem upozorenju pri mojem ispunjavanju imovinske kartice. Obzirom da ste me danas upozorili na moj nenamjerni propust, pokrenuo sam već sad postupak promjene upisa kvadrature za nekretnine kao i ostale promjene koje sam dužan unijeti do kraja tekuće godine – rekao je za RTL Mikulić, koji kaže kako se vodio mišlju da se pod prijavom nekretnine podrazumijeva isključivo nekretnina u smislu čvrstog objekta, njezina površina i vrijednost.




No, čak niti 180 kvadrata koliko je upisao u imovinsku karticu nije točna površina njegove kuće u Malinskoj. Prema zemljišnom izvatku, jedan je objekt 154 te još jedan od 47 četvornih metara. Dakle, ni u jednom trenutku podatak od 180 četvornih metara, kako je Mikulić upisao u imovinskoj kartici – nema smisla.


 – Potpuno je jasno da se mora navesti cjelokupna površina čestice na kojoj je kuća i da se daje vrijednost dvorišta i kuće zajedno. Dakle, cjelokupna površina i cjelokupna vrijednost nekretnine. To je bitno zato što imovinske kartice moraju biti točne – rekla je za RTL Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.