Tiskovna konferencija

53 NOVA BOLESNIKA U 24 SATA Ukupno 495 oboljelih od koronavirusa, porast manji nego dan prije; kamionisti mogu kući

P. N.

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da su liberalizirali postupak za vozače kamiona na način da im se dopušta da budu u samoizolaciji u kući nakon istovara robe



U Hrvatskoj je broj pozitivnih na koronavirus od jutros porastao još za 14 pa je ukupno sada 495 oboljelih od koronavirusa. U 24 sata to je povećanje za 53 bolesnika. Oko 12 sati Beroš je Hini potvrdio da je u Hrvatskoj druga osoba preminula zbog koronavirusa. Na respiratoru je 8 bolesnika, prenosi televizija N1.


Kako je na konferenciji za medije rekao ministar zdravstva Vili Beroš, prerano je za procijeniti je li broj oboljelih počeo opadati, ali ostaje činjenica da je u posljednja tri dana broj oboljelih padao sa 71 na 69 pa na 63, a danas je bolest potvrđena kod 53 bolesnika.


Grad Zagreb ima 225, Istarska županija 40, Krapinsko-zagorska 36, Primorsko-goranska 35, Splitsko-dalmatinska 34, Osječko-baranjska 31, Dubrovačko-neretvanska 22, Karlovačka 18.




U Šibensko-kninskaoj ima 15, Varaždinskoj 14, Sisačko-moslavačkoj sedam, Zadarskoj šest, Zagrebačkoj tri, Brodsko-posavskoj dva, Bjelovarsko-bilogorskoj dva, Međimurskoj dva, Vukovarsko-srijemskoj jedan, Koprivničko-križevačkoj jedan, Ličko-senjskoj jedan.


Večeras će razmotriti otvaranje specijaliziranih trgovina u zatvorenim dijelovima tržnice uz obvezu strogog poštovanja svih uputa, najavio je ministar Božinović.


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da su liberalizirali postupak za vozače kamiona na način da im se dopušta da budu u samoizolaciji u kući nakon istovara robe. Do sada su morali biti u karanteni. Božinović je dodao da su vozači čiji je boravak između dviju vožnji kraći od 24 sata dužni to vrijeme provesti u kabinama svojih vozila.