Promjena kartica

Važna informacija za klijente Erste banke

Aneli Dragojević Mijatović

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Do kraja srpnja 2020. godine svi klijenti Erste banke imat će nove kartice, a zamijenjene kartice izdavat će se bez naknade, kažu u banci 



RIJEKA Erste banka donijela je odluku o proširenju poslovne suradnje s tvrtkom Visa Europe te migraciji kompletnog portfelja debitnih kartica vezanih uz tekuće i poslovne račune, na proizvode te tvrtke.


Zamjena postojećih Maestro i MasterCard debitnih kartica novim Visa debitnim karticama odvijat će se u tri faze tijekom sljedećih šest mjeseci, a do kraja srpnja 2020. godine svi klijenti Erste banke imat će nove kartice, priopćili su iz banke.Kažu da će se zamijenjene kartice izdavati bez naknade, a za potvrde transakcija na prodajnim mjestima i bankomatima klijenti će koristiti svoj postojeći PIN.


– Uz zadržavanje svih postojećih funkcionalnosti, klijentima će novom debitnom karticom biti omogućena veća prihvaćenost na internetskim prodajnim mjestima, korištenje većeg broja prodajnih mjesta koja prihvaćaju te kartice, kao i mogućnost prihvata uplata na platformi PayPal za privatne i poslovne korisnike.




Za razliku od dosadašnjih kartica, na Visa debitnim karticama podaci korisnika (ime, prezime, broj kartice, istek i kontrolni broj) nalaze se na poleđini, dok na prednjoj strani nema nikakvih osobnih podataka.


Kao i sve funkcionalnosti dosadašnje Erste Maestro kartice, i usluga podizanja gotovog novca na bankomatu uz otplatu na rate i obročne kupnje na prodajnim mjestima bez kamata i naknada – Erste Maestro Plus, ostaje ista no mijenja naziv u Erste Rate.


U skladu s time, postojeći korisnici i dalje nastavljaju koristiti uslugu u skladu s dosadašnjim uvjetima, tvrde u banci.