Unapređenje ponude

Turistički Simply the Best: Nagrade za kreativnost u Bakarac, Rab, Rijeku, Vrbnik i Lošinj

Biljana Savić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Nagrađena manifestacija »Tira, tira«, Kuća Rapske torte, Botel Marina, Kuća vina Katunar iz Vrbnika, Riječki karneval, putnička agencija Travelana te projekt »Lošinjskim jedrima oko svijeta«



RIJEKA U sklopu poslovno turističke burze PUT koja je u Varaždinu okupila više od 150 sudionika iz pet država, jučer su dodijeljene godišnje nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia. Nagradu Simply the best za kreativnost i unapređenje turističke ponude u 5 kategorija – ugostiteljstvo, manifestacije, putničke agencije, inovativni projekti i osoba primilo je 50 pojedinaca i tvrtki iz turističkog sektora.


Plakete su dobitnicima uručili Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i Maja Šimenc, direktorica tvrtke DMK Vall042 i Burze PUT. S područja Primorsko-goranske županije nekoliko je nagrađenih u raznim kategorijama.


Tunolov i rapska torta


Tako je u kategoriji Manifestacije »Tira, tira Bakarac« nagrađena za kreativnost manifestacije koja svojim sadržajem simulacije tradicionalnog tunolova obogaćuje turističku ponudu lokalne zajednice njegujući njene običaje i način života. Posebno priznaje dobila je Kuća Rapske torte, Rab, za kvalitetu usluge, prezentaciju i očuvanje tradicije pripreme jednog od najpoznatijih brandova otoka Raba – rapske torte, čime posjetiteljima osiguravaju nezaboravan doživljaj upoznavanja vrhunskih okusa stoljetne lokalne kulinarske umješnosti.




U grupi Smještajni objekti s ponudom dodatnih sadržaja u destinaciji nagradu je dobio riječki Botel Marina, za inovativno uređenje, kvalitetu usluge te kreativan pristup oblikovanju i produkciji programa koji svojim sadržajima oplemenjuju turističku ponudu destinacije.


Nadalje, u kategoriji  Inovativni projekt u turizmu nagrađene su »Priče o vinu i tradiciji«, Kuća vina Katunar iz Vrbnika, za inovativnost i sadržajnost programa koji posjetitelje upoznaje s tradicijom i običajima otoka Krka uz priče o autohtonim vinskim sortama, otočnim proizvodima i kulturnom baštinom.


Jedrima oko svijeta


U kategoriji putničkih agencija nagrađena je PA Travelana iz Rijeke, za ostvarenu suradnju s lokalnom zajednicom i Turističkom zajednicom grada Rijeke na razvoju novih turističkih proizvoda koji su pridonijeli atraktivnosti destinacije i njenoj većoj turističkoj posjećenosti.


U grupi Tematska događanja višednevnog trajanja nagrađen je Riječki karneval, za izvrsnost, kreativnost i inventivnost sadržaja koji na podlozi tradicije i običaja lokalne zajednice, kroz različite programe oblikuju jedinstvenu nacionalnu manifestaciju koja značajno obogaćuje hrvatsku turističku ponudu, posebno izvan glavne sezone.


Za kreativnost i kvalitetu manifestacije koja svojim športskim sadržajem promiče Hrvatsku kao atraktivnu destinaciju za pustolovni, avanturistički i aktivni odmor nagrađen je projekt »Lošinjskim jedrima oko svijeta«, Lošinj, za kreativan razvoj manifestacije sadržajima temeljenim na lošinjskoj pomorskoj tradiciji.