Meteor

Eksplozija letećeg objekta iznad ruskog neba. Stanovnici čuli i eksploziju

Portal Novilist.hr

FOTO/Youtube Screenshot

FOTO/Youtube Screenshot

Ove je subote iznad ruskog neba preletio objekt koji je eksplodirao u zraku



Stanovnici ruskog grada Krasnoyarsk, na području istočnog Sibira, ove su subote primijetili objekt na nebu. S portala Sputnik International doznajemo da se radi o meteoru. 


„Vidjeli smo nešto brzo i goruće u atmosferi, sa zelenim tragom svjetlosti – trajalo je možda pet sekundi“, izjavio je lokalni stanovnik za novine Prospect Mira.


Objekt se mogao vidjeti i iz susjednih mjesta Kansk, Sosnovoborsk te Zheleznogorsk. Neki očevici tvrde da su čuli i eksploziju.




Kamera u autu je snimila trenutak eksplozije na nebu, a video se uskoro našao na društvenim mrežama. 



Britanski Daily Mail prenosi da su mnogi stanovnici bili prestravljeni, misleći da je posrijedi zračni napad. “Počela sam paničariti jer je izgledalo kao da se radi o zapaljenom avionu. Prepala sam se buke i svjetlosti koju je stvorilo”, rekla je jedna od svjedoka. 


Lokalno ministarstvo je za Siberian Times potvrdilo da se radi o meteoru, ali da ne predstavlja opasnost za ljude ili infrastrukturu. S portala javljaju da se radi o trećem takvom slučaju u samo četiri mjeseca. U prosincu je meteor eksplodirao blizu Kamčatke, deset puta jače snage od atomske bombe u Hirošimi. Prošlog je mjeseca meteor sletio u Krasnoyarsku regiju, a mještani su tada rekli da je “zagrijao zrak i potresao zemlju”.