Ina Maloprodajni servisi

Ina: Radnicima na maloprodajnim mjestima od travnja plaće veće i do 25 posto

Hina

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Uz to, iz Ine najavljaljuju i da će svim radnicima INA MS-a u ožujku biti isplaćena i dodatna nagrada u iznosu od 1.000 kuna neto



ZAGREB, 12. ožujka 2019. (Hina) – Ina Maloprodajni servisi (INA MS) će od travnja povećati mjesečna primanja za oko dvije i pol tisuće radnika na maloprodajnim mjestima i do 25 posto, objavila je Ina u utorak.


»Radnicima u najnižim i srednjim platnim razredima povećat će se mjesečna primanja za 14 do 25 posto kroz povećanje osnovne mjesečne plaće i uvođenje mjesečnog dodatka, dok se za radnike u višim platnim razredima i voditelje uvodi mjesečni dodatak. Uvodi se i novi sustav stimulacije s ciljem povećanja prodaje i adekvatnog nagrađivanja najboljih radnika. Novim sustavom stimulacija radnici će moći ostvariti viši iznos kvartalne stimulacije kroz višu stopu bonusa i veći postotak isplate bonusa«, navodi se u priopćenju, uz napomenu da je povećanje plaća rezultat kolektivnih pregovora između INA MS-a, Sindikata naftne djelatnosti-INAŠ i Sindikata naftnog gospodarstva.


Uz to, iz Ine najavljaljuju i da će svim radnicima INA MS-a u ožujku biti isplaćena i dodatna nagrada u iznosu od 1.000 kuna neto.




Pritom napominju kako je krajem prošle godine radnicima u cijeloj Ina grupi, uz isplatu prigodnog dara u povodu Božića u neto iznosu od 1.000 kuna, isplaćen i dodatni neto iznos od 1.000 kuna.


»INA MS svojim radnicima osigurava niz dodatnih materijalnih i nematerijalnih pogodnosti koje ulaze u ukupni kompenzacijski paket, kao što su: božićnica u iznosu od 1.000 kuna, regres u iznosu od 1.500 kuna, božićni dar za djecu u iznosu od 600 kuna po djetetu, Uskrsnica u iznosu od 600 kuna, sistematski pregledi, široka polica dodatnog zdravstvenog osiguranja te brojne druge pogodnosti«, navodi se u priopćenju.


Dodaju kako se posebna pažnja pridaje edukaciji i razvoju radnika, a zadnje se dvije godine provodi program »Osmijeh«, kojim se radnici usavršavaju u području unaprjeđenja kvalitete usluge, razvoja prodajnih i komunikacijskih vještina i brige o kupcu.


Direktor INA Maloprodajnih servisa Borko Buturac u priopćenju ističe kako su ljudi presudni za uspjeh te kompanije te im se žele pružiti bolji uvjeti rada kako bi ih se nagradilo i dodatno motiviralo.


»Na tržištu koje se neprestano mijenja, naš je fokus na inovativnosti poslovanja s ciljem zadovoljavanja potreba i zahtjeva naših kupaca. U tom smislu kontinuirano razvijamo nove proizvode i usluge, a tu i naši radnici imaju ključnu ulogu«, ističe Butorac.


Po podatcima iz priopćenja Ine, na maloprodajnim mjestima zaposleno je oko 2.500 radnika.


»U tijeku je natječaj za sezonske radnike (Portal za zapošljavanje), jer se svake godine tijekom turističke sezone zapošljavaju novi radnici koji, po završetku sezone, imaju priliku postati stalni Inini zaposlenici«, ističu iz Ine.


Ina grupa upravlja najvećom maloprodajnom mrežom u regiji koja trenutno broji 500 maloprodajnih mjesta koje dnevno posjeti oko 200.000 kupaca. U posljednjih 10 godina maloprodajna mreža se ubrzano modernizira kroz kapitalna ulaganja te unapređenje kvalitete putem novih proizvoda i usluga za kupce, ističu iz Ine.