Ministar gospodarstva

Horvat: Zbog interesa ulagača produljen postupak dubinske analize u Uljaniku

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Ministar gospodarstva Darko Horvat apostrofirao je u četvrtak da je Uljanik zbog dodatno iskazanog interesa potencijalnih investitora produžio postupak provođenja dubinske analize.


»Umjesto da se igrate na mobitelu i šarate po internetu, otvorite stranicu Zagrebačke burze i vidite informaciju da smo produžili otvorenost data rooma zbog iskazanog interesa, zbog jučerašnjeg dolaska još jednog vrlo interesantnog partnera koji snima stanje u brodogradilištima«, uzvratio je ministar na prozivke SDP-ova Gordana Marasa.


»To je treći partner, imat ćemo tijekom sljedećeg tjedna sigurno još jedan iskaz interesa«, rekao je Horvat Marasu koji ga je u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o zaštiti potrošača pitao kako će građani vjerovati poboljšicama nakon svega što im je Vlada obećavala, a nije se ispunilo.




Govorili ste da imate strateške partnere za brodogradilišta, pa je ispalo da nemate, tvrdili ste da nećete dopustiti zatvaranje sisačke rafuinerije, a vidimo se da se zatvara, desetci tisuća radnih mjesta vama ništa ne znače, prozvao je zastupnik ministra pa zatražio stanku za konzultacije.


Nadam se da su te informacije istinite, ako postoje tri interesa onda će biti riješeno pitanje investitora u Puli ili Rijeci, uzvratio je Maras pozvavši ministra da kaže da će dati ostavku ako se to ne dogodi.


To bi bilo vjerodostojno, zaključio je SDP-ov zastupnik.


Uljanik je u četvrtak izvijestio da je zbog dodatno iskazanog interesa potencijalnih investitora,postupak provođenja dubinske analize produžen do 24. siječnja.


»Zbog dodatno iskazanog interesa potencijalnih investitora, Uprava Uljanika je uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora donijela odluku o produženju postupka provođenja dubinske analize do 24. siječnja«, navodi se u objavi Uljanika na Zagrebačkoj burzi.


Uredu s podacima (data room) moguće je pristupiti radnim danom u vremenu od 8 do 18 te u subotu 19. siječnja od 9 do 13 sati.