Nervozniji i opasniji

Zbog nesnosnih vrućina zavorenici u Remetincu potpuno izgubili živce i napali čuvare

Portal Novilist.hr

Foto Ognjen Alujević

Foto Ognjen Alujević



ZAGREB Nesnosne vrućine izazvale su obračune zatvorenika s čuvarima u zagrebačkom zatvoru Remetinec, doznaju 24 sata. U zatvoru nemaju klime, osim u upravi i računovodstvu, a zatvorenici su zbog neizdrživih vrućina postali još nervozniji i opasniji. Kao da to nije dovoljno, zatvor se suočava i s manjkom ljudi koji paze na zatvorenike.


Temperatura u kućici ispred zatvora nekidan je dosegla je i 50 Celzijevih stupnjeva. Tako je prošli tjedan, neslužbeno doznaju 24 sata, zatvorenik lupao po ćeliji i vikao.


Kako bi ga smirio, pravosudni policajac otvorio je vrata no zatvorenik ga je napao. U sukobu je policajcu pukao mišić na desnoj ruci. Istoga dana, vozilo Hitne pomoći još jednom je stiglo u zagrebački zatvor. Dežurnom je pozlilo zbog tlaka pa je završio na liječenju.




Do petka iz Ministarstva pravosuđa nisu podnijeli kaznenu prijavu zbog napada na pravosudnog policajca.


Drugi napad dogodio se u četvrtak nakon što je policija dovela pritvorenika. Navodno netko nije obavijestio pravosudne policajce da je riječ o čovjeku s psihičkim problemima. Iz tko zna kojeg razloga burno i agresivno je reagirao udarajući rukama i nogama ljude oko sebe.


U naguravanju koje je uslijedilo jedan pravosudni policajac pao je i slomio ruku, javljaju 24 sata.