Mario Crkvenčić

Završio u ekstradicijskom pritvoru: Preko Via Rome u zatvor u Banja Luku

Fiore Vežnaver

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

U riječkom zatvoru Banjalučanin Crkvenčić je završio jer ga Interpol BiH traži kako bi odslužio zatvorsku kaznu zbog teške krađe na koju ga je osudio sud u Banja Luci



RIJEKA – Državljanin BiH Mario Crkvenčić (32) završio je jučer poslijepodne u ekstradicijskom pritvoru u Rijeci, nakon što je uhićen temeljem međunarodne tjeralice.


Izručenje Crkvenčića – inače s adresom u Banja Luci, a s posljednjim boravištem u Velikoj Gorici – traži Bosna i Hercegovina, kako bi izdržao kaznu od godinu dana zatvora zbog teške krađe.


Crkvenčić je završio iza rešetaka nakon što je hrvatski MUP zaprimio obavijest od Interpola BiH u kojem se navodi da je za njime raspisana međunarodna potraga »s mjerom uhititi«, iniciranom od Interpola Sarajeva, radi izvršenja presude Osnovnog suda u Banja Luci od 15. siječnja ove godine.




Crkvenčić je u utorak uhićen u Matuljima, u postupanju kojeg su proveli djelatnici Policijske postaje Opatija, a nakon policijske obrade u konačnici je doveden pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci Vladu Bosnera.


Crkvenčić je, prema našim informacijama, dao pristanak na predaju BiH po pojednostavljenom postupku izručenja. Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor radi izručenja, ocijenivši da je pritvor osnovan, jer je riječ o strancu koji, osim što privremeno radi u Hrvatskoj, nije ničim drugim vezan za hrvatsku državu, pa bi boravkom na slobodi mogao pobjeći.