Gorila dva stana

Vatrogasci ugasili požar u zgradi u Splitu, o njihovom naporu svjedoče dramatične fotografije

Portal Novilist.hr

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Trojica vatrogasaca zatražila su liječničku pomoć, najvjerojatnije zbog premorenosti i dehidracije



SPLIT Veliki požar buknuo je u nedjelju ujutro u stanu zgrade u splitskom naselju Trstenik i proširio se na još jedan stan, a gasi ga 20-tak vatrogasaca, doznaje se u splitskoj policiji i vatrogasnoj postojbi.


Požar je ugašen zahvaljujući velikim naporima vatrogasaca. Kao da nije bilo dovoljno to što su se morali boriti s vatrom, spašavati živote i imovinu, već im je i pristup požarištu bio znatno otežan zbog nepropisno parkiranih automobila.


Koliki su napor vatrogasci uložili da požar stave pod kontrolu svjedoče dramatične fotografije njihovih izmorenih lica, koje su snimili fotoreporteri Pixsella.




Tri vatrogasca zatražila su liječničku pomoć, najvjerojatnije zbog premorenosti i dehidracije.


Prema prvim informacijama, hitne službe su dojavu o požaru u Papandopulovoj 9 na Trsteniku dobile oko 9 sati, a na teren je upućeno 20-tak vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) te Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Splita i Žrnovnice sa sedam vozila.


Na požarištu su i ekipa Hitne medicinske pomoći i policija.


Prema dosadašnjim informacijama s terena nema ozlijeđenih osoba. Neslužbeno se pojavila vijest da je ozlijeđena jedna žena na koju je palo staklo, no službeni izvori to nisu potvrdili.