Krađa na Velebitu

Uvezao se u tuđe dvorište, prikopčao prikolicu i odvezao je doma

Marin Smolčić

NL arhiva

NL arhiva

54-godišnjaka se sumnjiči se da je traktorom stigao u mjesto Krasno na Velebitu, uvezao se u dvorište, prikopčao traktorsku prikolicu i odvezao je doma u Donji Kosinj.



SENJ Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom iz Donjeg Kosinja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.


Njega se sumnjiči se da je 26. travnja 2019. godine traktorom stigao u mjesto Krasno na Velebitu, uvezao se u dvorište, prikopčao traktorsku prikolicu i odvezao je doma u Donji Kosinj.


Traktorsku prikolicu u vlasništvu 63-godišnjaka iz Zagreba lopov je „snimio“ nekoliko dana ranije i kada je zaključio kako na  tome imanju nitko ne boravi, stigao u Krasno oko 16 sati i „u po’ bijela dana“ izvršio planiranu krađu.




Nadležnom državnom odvjetništvu biti će dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.


 


Prošle subote u mjestu Homoljac, u predjelu Pogledalo kod Korenice, građanka je pronašla ručnu bombu. Bomba se nalazila nadomak glavne prometnice i u blizini kuća gdje ju je bivši vlasnik bez grižnje savjesti odbacio. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo je bombu i pohranio u skladište do uništenja.