Viši sud u Subotici

Uhićeni bjegunac Darjan Ješovnik bit će izručen Hrvatskoj

Hina

Glasnogovornik Višeg suda u Subotici Rajko Maravić rekao je da je sud donio rješenje kojim se utvrđuje da su ispunjene pretpostavke za izručenje Ješovnika, koje je proslijeđeno strankama



SUBOTICA Uhićeni hrvatski bjegunac Darjan Ješovnik bit će izručen Hrvatskoj, odlučio je u petak Viši sud u Subotici, koji je utvrdio da su ispunjeni zakonski uvjeti za ekstradiciju.


Na temelju hrvatske tjeralice Ješovnik je uhićen je 6. travnja, na graničnom srpsko-mađarskom prijelazu Horgoš, s lažnim dokumentima na ime Uroš Vojinović.


Uhićenik je pravosudnim tijelima Srbije dao suglasnost da bude izručen matičnoj zemlji koja ga traži zbog trgovine drogom, čime se praktično odrekao i prava na žalbu povodom odluke o izručenju, prenijela je agencija Tanjug.




Glasnogovornik Višeg suda u Subotici Rajko Maravić rekao je da je sud donio rješenje kojim se utvrđuje da su ispunjene pretpostavke za izručenje Ješovnika, koje je proslijeđeno strankama.


Konačnu odluku o izručenju donijet će srbijanski ministar pravosuđa.


Po uhićenju na granici Srbije i Mađarske MUP Hrvatske je priopćio da je Ješovnik bio u bijegu od 2011. godine i da je uhićen na temelju međunarodne tjeralice i Europskog uhidbenog naloga, zbog sumnje da je dio kriminalne skupine čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina u Hrvatsku, Sloveniju, Španjolsku i Nizozemsku.


Lišen je slobode u zajedničkoj akciji timova za potrage FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) i  FAST jedinicom Republike Srbije.