U istražnom zatvoru

Udario i pobjegao: Mladić koji je automobilom ubio osječkog glumca mogao bi dobiti do 15 godina zatvora

P. N.

snimio Davor Javorović / PIXSELL

snimio Davor Javorović / PIXSELL

Obzirom da je nesretni Bogdanović u međuvremenu umro, očekuje se teža kvalifikacija prvog kaznenog djela: izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, za što je predviđena kazna do 15 godina zatvora. Za nepružanje pomoći ozlijeđenom, pak, predviđena je kazna do tri godine zatvora.



Branislav Smiljanić – dvadesetdvogodišnji mladić koji je vozeći (bez položene vozačke dozvole) udario na pješačkom prijelazu u Osijeku glumca Aleksandra Bogdanovića, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće – trenutačno se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Glumac Aleksandar Bogdanović, na žalost, umro je od posljedica nesreće. Policija osnovano sumnja da je vozač automobila, terenca Kia Sorento, počinio dva kaznena djela: izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći nastradalom.


Obzirom da je nesretni Bogdanović u međuvremenu umro, očekuje se teža kvalifikacija prvog Smiljanićevog kaznenog djela: izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, za što je predviđena kazna do 15 godina zatvora. Za nepružanje pomoći ozlijeđenom, pak, predviđena je kazna do tri godine zatvora.




– Osnovano se sumnja da se vozač automobila, u dolasku do raskrižja gdje je iscrtan obilježeni pješački prijelaz, nije raskrižju približavao takvom brzinom da ne ugrožava pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Takvom vožnjom ugrozio je druge sudionike u prometu. Uslijed tog propusta, osnovano se sumnja, prednjim dijelom vozila udario je pješaka (1974.) koji je u tom trenutku prelazio preko navedenog pješačkog prijelaza. Od siline udara  pješak je odbačen na kolnik, pri čemu je zadobio osobito teške tjelesne ozljede opasne po život, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku.


Također, slijedom policijske prijave, Općinsko državno odvjetništvo navelo je da “postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni 22-godišnjak nakon nesreće, iako svjestan da je radnjom u prometu ozlijedio drugu osobu, udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće ne obavijestivši o tome policiju”.