Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 3
Sutra: 19° 19° 3
16. rujna 2019.
Stravičan slučaj obiteljskog nasilja

Ubio je sestru zbog šifre za WiFi. Dobio je doživotni zatvor

Foto: Ilustracija/Unsplash
Foto: Ilustracija/Unsplash
Autor:
Objavljeno: 8. kolovoz 2019. u 18:54 2019-08-08T18:54:37+02:00

"Ovaj čin nasilja rezultirao je neizrecivom tragedijom za ovu obitelj. Nadam se da će ova presuda i kazna zatvoriti vrata ovom poglavlju njihovog života i da će moći zacijeliti rane"

 

18-godišnjak iz Georgije u Americi osuđen je na doživotni zatvor, nakon što je ubio svoju sestru tijekom svađe oko WiFi-a u njihovoj kući.

Kevon Watkins imao je 16 godina kada je 2. veljače 2018. ubio svoju sestru. 2. kolovoza 2019. proglašen je krivim za smrt 20-godišnje sestre  Alexus Breanne Watkins u njihovoj kući u Maconu.

U sudskim dokumentima, dobivenim od ureda okružnog tužitelja u Maconu, piše da je Watkins promijenio šifru WiFi kako bi mogao igrati višestruke video igre putem interneta, te da njegova sestra ne bi usporavala i ometala njegovo igranje web pregledavanjem.

Watkins se svađao s majkom oko WiFi-a te je pokazivao spremnost na nasilje. Kad je njegova sestra intervenirala u verbalnu svađu Watkins ju je ugušio.

Watkinsov mlađi brat i njegova majka pozvali su 911 tijekom napada na sestru, no prije nego što je policija stigla, Kevon je ugušio sestru.

Odvedena je u bolnicu i oživljavana, ali uz sve napore liječnika, nažalost nije preživjela, piše VT.

Komentirajući ubojstvo, sutkinja višeg suda Bibb Verda Colvin izjavila je: "Kad je Kevonov brat nazvao policiju, rekao je sljedeće: "Moj brat pokušava udariti moju majku." Dispečer je pitao: "Je li na lijekovima?" A trinaestogodišnjak je rekao: "Ne. On je samo lud. Guši sestru i prijeti da će prebiti mamu koja ga pokušava odvojiti od sestre."

"Ovaj čin nasilja rezultirao je neizrecivom tragedijom za ovu obitelj. Nadam se da će ova presuda i kazna zatvoriti vrata ovom poglavlju njihovog života i da će moći zacijeliti rane", kazao je državni odvjetnik David Cooke.

Alexus je iza sebe ostavila 3-godišnje dijete i shrvanog zaručnika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.