Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Vrhovni sud

UKINUTA PRESUDA Dini Kulišeku ponovo će se suditi za jezivi zločin u Crikvenici

Dino Kulišek na hodniku riječkog suda / Foto: M. ANIČIĆ
Dino Kulišek na hodniku riječkog suda / Foto: M. ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 29. ožujak 2018. u 7:14 2018-03-29T07:14:00+02:00

Kulišek je bio nepravomoćno osuđen na 38 godina zatvora zbog zločina u srpnju 2014. godine u zgradi u crikveničkoj Ulici kralja Tomislava – ubojstva 22-godišnjeg Ivana Jagodića i pokušaj ubojstva njegove djevojke, tada 19-godišnje Meriem Demo, kojima je nožem zadao ukupno 60-ak ubodnih i reznih rana

RIJEKA Dini Kulišeku, 25-godišnjaku iz Dramlja – nepravomoćno osuđenom na 38 godina zatvora zbog stravičnog zločina u zgradi u crikveničkoj Ulici kralja Tomislava, ubojstva 22-godišnjeg Ivana Jagodića i pokušaj ubojstva njegove djevojke, tada 19-godišnje Meriem Demo, kojima je nožem zadao ukupno 60-ak ubodnih i reznih rana – sudit će se ponovo!

Naše neslužbene informacije, naime, kazuju da je Vrhovni sud ukinuo presudu riječkog Županijskog suda kojom je lani u lipnju Kulišek osuđen na jednu od najvećih zatvorskih kazni ikad izrečenih u Rijeci, zbog zločina što se u Crikvenici dogodio u srpnju 2014. godine. Informacija o ukidanju presude nije službena, ali su nam jučer poslijepodne stranke u ovom sudskom postupku potvrdile da im je stigla takva vijest, kao i riječkom sudstvu.

Iz Vrhovnog suda je, koliko se može saznati, odaslano rješenje kojim se Kulišeku produžuje pritvor, odnosno istražni zatvor, a istodobno se u njemu navodi da je presuda ukinuta.

No, zasad nema popratnih obrazloženja i nisu poznati razlozi zbog kojih je presuda ukinuta, pa se o tome može samo pretpostavljati. Nije poznato ni da li će se novo suđenje odvijati pred istim sudskim vijećem ili ne.

*opširnije u tiskanom izdanju Novog lista u četvrtak 29. ožujka 2018.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.