Poznat identitet žrtve

UBOJSTVO NA ZRĆU Mladi Britanac ispred kluba izboden nožem, drugi se bori za život

Suzana Bandić

PIXSELL

PIXSELL

U fizičkom obračunu na plaži Zrće u Novalji jutros oko 5.30 sati hladnim oružjem usmrćen je 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a dvojica njegovih sunarodnjaka su ozlijeđena, od kojih se jedan bori za život.



PAG U fizičkom obračunu na plaži Zrće u Novalji jutros oko 5.30 sati hladnim oružjem usmrćen je 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a dvojica njegovih sunarodnjaka su ozlijeđena, od kojih se jedan bori za život.


Na mjestu događaja u tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru, Radovan Marijanović. Policija je privela više mlađih muških osoba koje povezuju s napadom na britanske turiste.  O nemilom događaju oglasio se i Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018.  – Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske, u suradnji s Ravnateljstvom policije i Policijskom upravom zadarskom, provode kriminalističko istraživanje ubojstva 26-godišnjeg državljanina Velike Britanije, koje se dogodilo u ranim jutarnjim satima, ispred noćnog kluba na Zrću kod Novalje. Na mjestu događaja provodi se očevid kojim rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru. Prema dostupnim informacijama noćas oko 5.30 sati, ispred kluba, napadnuto je više stranih državljana, od kojih je jedan usmrćen, a još dva su ozlijeđena, stoji u izvješću gdje se navodi kako se u službenim prostorijama policije nalazi više osoba povezanih s događajem te da je u tijeku intenzivno kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti događaja.  U ranim jutarnjim satima u zadarsku bolnicu dovezen je 26-godišnji Britanac koji je u napadu teško ozlijeđen hladnim oružjem. Njemu je pružena liječnička pomoć na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (OHBP) nakon čega je hospitaliziran u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL). Zamjenik ravnatelja zadarske bolnice, dr. Edi Karuc, kazao je kako je strani pacijent stabiliziran, no da je zbog težine njegovih ozljeda još prerano za prognoze. – Muškarac je zadobio više ubodnih rana, provode se mjere stabilizacije ali je on još uvijek životno ugrožen, kratko je prokomentirao dr. Karuc. Neslužbeno doznajemo kako je muškarac pri svijesti te da su policijski službenici PU zadarske s njim obavili obavijesni razgovor vezan uz okolnosti nemilog događaja u kojem je on izboden nožem, a njegov sunarodnjak usmrćen. Njegov sunarodnjak koji je zadobio lakše ozljede liječničku pomoć je dobio u HMP Novalja te je potom pozvan u policijske prostorije gdje je dao svoj iskaz.