Preživjeli užas

U zadarskom klubu pretukli američke tamnopute gay vojnike: ‘Činilo se da nas neće pustiti žive’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot YouTube Zadarski.hr

Foto Screenshot YouTube Zadarski.hr

Doslovno smo spašavali život. Jedna domaća djevojka nam je pomogla da odemo u bolnicu i ona je sada naš anđeo, ispričao je jedan od napadnutih vojnika. Jednom je raskrvavljen obraz, drugome usna i natučeno lijevo oko.



U subotu navečer u zadarskom noćnom kubu ‘Opera’ pretučena su dvojica tamnoputih pripadnika američkih zračnih snaga. Dvojac je u Zadar došao na odmor, a napadnuti su nakon ‘twerkanja’ u klubu, gdje je divljacima zasmetalo to što su homoseksualci.


Kako javlja Zadarski.hr, u napadu  veće skupine muškaraca jedva su izvukli žive glave zbog čega su završili na Hitnom prijemu Opće bolnice Zadar. Ondje im je zbog raskrvarenih glava, podljeva i zadobivenih udaraca pružena liječnička pomoć.


Osjećao sam se tako bespomoćno


– Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno.




Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive, podijelio je užas koji je proživio 24-godišnji vojnik na društvenim mrežama.


Podršku su mu pružili prijatelji iz postrojbe, te poznanici i prijatelji, koje ima diljem svijeta.


Iz zadarske policije potvrdili su za Zadarski.hr da se u noći sa subote na nedjelju u noćnom klubu “Opera” u Jazinama, dogodio incident u kojem su pretučena dvojica američkih državljana od 25 i 24 godine.


Policija je prijavu dobila oko 3.20 sati, a napad se dogodio oko 3.10. U napadu na dvojicu američkih vojnika sudjelovalo je više nepoznatih osoba koje su im nanijele lakše tjelesne ozlijede udarajući ih šakama i nogama u glavu.



Završilo se na tako užasan način


Prva policijska postaja intenzivno radi na utvrđivanju identiteta napadača i razlozima zašto su uopće napadnuti. Za sada se traže napadači zbog narušavanja javnog reda i mira, što je u domeni prekršaja, no istraga će pokazati je li u fizičkom napadu na tamnopute gay vojnike bilo elemenata zločina iz mržnje, odnosno kaznenog djela.


Noćni klub “Opera” u vlasništvu je zagrebačke tvrtke “Nas 4”, odnosno bivšeg gradonačelnika Hvara Pjerina Bebića i njegovog poslovnog partnera Slobodana Matende iz Splita.


“Putovanje koje je počelo tako lijepo završilo se na tako užasan način, ali zahvalan sam što smo moj prijatelj i ja živi! Imamo nekoliko udaraca i masnica, ali bit ćemo dobro!”, rekao je 24-godišnjak iz Doeruna u Georgiji.



Njegov prijatelj 25-godišnjak iz Richmonda u Virginiji podijelio je na društvenim mrežama istu priču iz zadarske bolnice gdje su obojica bili smješteni uz pratnju policije. Na objavljenom videu vidi se njihovo putovanje kolima hitne pomoći i dolazak u čekaonicu Hitnog prijema, a u pozadini policajac koji razgovara s medicinskim osobljem. na objavljenim videima pokazuju ozlijede koje su zadobili po glavi.


Jednom je raskrvavljen obraz, drugome usna i natučeno lijevo oko.


“Isuse, Isuse…”, ponavljali su obojica čekajući intervenciju liječnika.


“Doslovno smo spašavali život. Jedna domaća djevojka nam je pomogla da odemo u bolnicu i ona je sada naš anđeo”, rekao je drugi američki vojnik koji je u zadarskom klubu doživio nezapamćeno nasilje, javlja Zadarski.hr.