Nesretan slučaj na Cresu

U blizini Martinšćice na otoku Cresu pronađena mrtva ženska osoba

Šarlota Brnčić



U šahtu turističkog naselja Zaglav, u blizini Martinšćice na otoku Cresu, jučer je rano poslijepodne pronađena mrtva ženska osoba. Da se u šahtu nalazi beživotna osoba primjetio je jedan građanin te oko 13.40 sati uzbunio policiju. U prvom trenutku se zbog odjeće i pozicije tijela mislilo kako se radi o muškarcu.


Okolnosti u kojima je nastupila smrt još se rasvjetljavaju, no prve informacije ukazuju na to da se ne radi o kaznenom djelu već da je najvjerojatnije u pitanju nesretni slučaj.


Identitet žene još treba potvrditi, a kako neslužbeno saznajemo sumnja se kako se radi o 77-godišnjoj R. F. iz Zagreba koja je boravila u apartmanu turističkog naselja.




Kako nam navode neslužbeni izvori, čini se kako je razlog njezina odlaska do šahta bilo zatvaranje ventila vode. To ju je, navodno, zamolio susjed. Je li se žena pritom spotaknula ili se nespretno spustila kako bi zatvorila vodu može se samo pretpostavljati. Nije isključeno da joj je u tom trenutku i pozlilo. Pala je u šaht dubine od otprilike metra i dvadeset centimetara i to glavom nadolje. Od vidljivih ozljeda zadobila je tešku ozljedu glave, prijelom baze lubanje.


Tijelo pokojnice bit će prebačeno u Rijeku gdje će biti obavljena obdukcija.