Dolijao Stipe Križanac

U BiH uhićen vođa kriminalaca koji su pljačkali umirovljenike u Hrvatskoj: Uzimali im bankovne kartice i PIN-ove te podizali novac

Hina

Snimio Vedran Karuza NL arhiva

Snimio Vedran Karuza NL arhiva

Lažno se predstavljajući kao policijski inspektori ili službenici banke, uzimali su od umirovljenika bankovne kartice i PIN-ove uz objašnjenje kako im je netko ukrao podatke te su potom s računa podizali novac.Križanca hrvatsko pravosuđe tereti za najmanje sedamnast kaznenih djela



SARAJEVO Stipe Križanac, vođa kriminalne skupine čiji su pripadnici prevarili veliki broj umirovljenika u Hrvatskoj, uhićen je na području Bosne i Hercegovine, potvrdila je u utorak Hini Mirna Miljanović, glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.


»Križanac je uhićen u ponedjeljak navečer u Banjoj Luci na temelju dojave koju smo dobili od hrvatske policije«, kazala je Miljanović dodajući kako će sada biti proveden zakonom propisani postupak s obzirom da Hrvatska traži izručenje ovog 38-ogodišnjaka.


To u pravilu znači kako će on biti predan Sudu BiH koji odlučuje o tome jesu li ispunjeni uvjeti za izručenje. U Križančevu slučaju zapreka izručenju moglo bi biti njegovo bosanskohercegovačko državljanstvo.Križanac je poznat kao vođa tzv. »Biljanske grupe«, čiji su pripadnici varali umirovljenike u Hrvatskoj. Lažno se predstavljajući kao policijski inspektori ili službenici banke, uzimali su od umirovljenika bankovne kartice i PIN-ove uz objašnjenje kako im je netko ukrao podatke te su potom s računa podizali novac.Križanca hrvatsko pravosuđe tereti za najmanje sedamnast kaznenih djela.