Jacob Andrew Lingo

U Baškoj Vodi nestao mladi Amerikanac, uključen i FBI. Majka: ‘Primili smo prijetnje’

Portal Novilist.hr

Jacob Andrew Lingo

Jacob Andrew Lingo



U Baškoj Vodi nestao je 18-godišnji Amerikanac Jacob Andrew Lingo, objavila je policija. Jacob je visok 182 centimetra, ima smeđu kosu, zelene oči i ne nosi naočale.


Posljednji se put čuo s obitelji prije 10 dana, SAD je napustio 24. lipnja, a idućeg dana doputovao je u Beč. Bio je nekoliko dana u Austriji, a potom je putovao u Švicarsku, Francusku i Italiju. Zadnje što obitelj zna jest da je bio u Baškoj Vodi. Od 25. srpnja gubi mu se svaki trag, javlja Dalmatinski portal.


Operater ne može ući u trag njegovu mobitelu, a nije koristio ni karticu. Mladić je planirao posjetiti Split i Dubrovnik, a zatim se vratiti u SAD letom iz Beča 15. kolovoza.




– Molim vas pomognite nam naći našeg sina. Ima 18 godina i putuje sam. Došao je u Zagreb 19.7. a zadnji put je viđen 25.7. u Baškoj Vodi. Imamo razloga vjerovati da je u opasnosti, te hrvatska policija i FBI aktivno tragaju za njim, objavila je na Facebooku njegova obitelj.


Index je uspio stupiti u kontakt s majkom Jacoba Andrewa Linga. Pružila im je dodatne informacije u nadi da će pomoći u njegovom pronalasku. Rekla je da joj je sin imao bradu i naočale, ali je naočale slomio netom prije polaska na put.



Njegova je majka posljednja osoba koja se čula s Jacobom.


– Bio je u beach baru u Baškoj Vodi u 12.20 sati, razgovarali smo putem FaceTimea, pričao je sa mnom, djedom i ujakom. Izgledao je dobro i činio se sretnim.


Nisam imala nikakav kontakt s njime od tada, niti bilo tko drugi. Njegov mobitel od tada više nije bio u upotrebi. Prijavila sam njegov nestanak američkom veleposlanstvu 31. srpnja. Dana 3. kolovoza primila sam SMS u kojem netko prijeti mom sinu. Uključen je FBI koji istražuje je li prijetnja stvarna ili lažna, ispričala je Katherine Lingo za Index.


Dodaje da policija traga za njenim sinom od 31. srpnja, ali da nemaju nikakve tragove. Rečeno joj je da je 300 policajaca pretraživalo područje na kojem je posljednji put viđen.



– Osjetila sam da trebam objaviti Jakobovu priču i fotografiju da ga pokušam pronaći. On se treba vratiti kući sljedećeg tjedna i krenuti na koledž tjedan nakon toga. Imam samo jednu šansu da pronađem svog sina i odlučila sam sa svojom najboljom prijateljicom i susjedom, koja je Jacobu kao druga majka, da ćemo ga pronaći putem društvenih mreža i obratiti se kome god možemo, a da ima veze s Hrvatskom. Počeli smo jučer i odaziv je nevjerojatan, kao i želja svih iz Hrvatske da pomognu, ispričala je Indexu Katherine Lingo, majka nestalog Jacoba.


Obitelj moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njemu ili su ga vidjeli da nazovu policiju na 112 ili američko veleposlanstvo u Zagrebu na 01 661 2200.