Nedopustivo

“Tko je od vas Srbin?”: Na Braču fizički napali djevojku i skupinu mladića tražeći među njima Srbe

Hina

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLES

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLES

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti



Policija je u nedjelju uhitila dvije osobe (22 i 19 godina) zbog sumnje da su u jutarnjim satima u Supetru na Braču sudjelovali u napadu na skupinu od pet mlađih osoba koje su tom prilikom lakše ozlijedili, doznaje se u nedjelju u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.


Kako se navodi u policijskom izvješću, jutros oko 4 sata zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira u ulici Hrvatskih velikana u Supetru na Braču, u kojem je sudjelovalo više osoba.


Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba – 26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka te jednog 22-godišnjaka, koje su tom prilikom lakše ozlijedili.




Ubrzo nakon toga u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu te ozlijedio 26-godišnjaka. S obzirom na to da je taj 22-godišnjak bio u alkoholiziranom stanju smješten je u posebnu prostoriju na triježnjenje.


Jutros oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u tom događaju.


Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 26-godišnjaka.


Osim kaznene prijave, protiv njega kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o suzbijanju diskriminacije. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.


Istraživanje se nastavlja, u cilju pronalaska i procesuiranja ostalih sudionika događaja, zaključuje se u priopćenju policije.


Iz splitske policije se doznaje i kako su svih petoro napadnutih državljani Republike Hrvatske. Dvoje od njih su srpske nacionalnosti, a ostali su Hrvati. U incident se, doznaje Hina, umiješao mjesni taksista pomažući napadnutim, nakon čega je napad prestao.


Neki mediji navode i kako su napadači vikali »Tko je od vas Srbin«, a kako napadnuti nisu odgovarali, napadači su ih počeli udarati i cipelariti.