Otac potpisao suglasnost

TIJELO SIROTOG DJEČAKA JOŠ NA PATOLOGIJI Još se ne zna gdje će dijete biti pokopano

Borka Petrović

Tijelo trogodišnjeg Denisa pronađeno je kod lučice Mandrač / Foto Duško Marušić/PIXSELL

Tijelo trogodišnjeg Denisa pronađeno je kod lučice Mandrač / Foto Duško Marušić/PIXSELL

Nadamo se da će nam to odobriti u tijeku sutrašnjeg dana i da će se ova nesretna priča privesti kraju – kazao nam je Folo, ne ulazeći u to gdje bi dijete trebalo biti pokopano, ali nam je kazao da je pokojni Denis bio državljanin BiH



PULA – Rešid Pašić, otac malenog Denisa koji je proteklog tjedna ubijen u Puli, potpisao je jučer suglasnost za pokop svog sina, čije se tijelo nakon obdukcije nalazi na patologiji pulske Opće bolnice. Naime, za pokop malenog Denisa bila je potrebna suglasnost jednog od roditelja. Međutim, kako su u ovom slučaju oboje u zatvoru, otac Rešid u BiH, a majka osumnjičena za ubojstvo u Puli, cijela procedura se odužila.


Naime, nakon što je Državno odvjetništvo u Puli donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 32-godišnje Chiare Pašić Rojnić i 14-godišnjakinje zbog ubojstva Chiarina trogodišnjeg sinčića Denisa prošlog utorka u stanu u Ulici Akvilejski prilaz 2, nakon obdukcije čekaju se još i nalazi toksikološke analize. Teta s očeve strane, koja živi u BiH, medijima je izjavila da će Denis biti pokopan u BiH i da će brigu o tome preuzeti rodbina po očevoj liniji. No, prije toga, prema međudržavnim protokolima moraju biti izdane sve suglasnosti i potvrde kako bi se dječakovo tijelo moglo prevesti preko granice u susjednu državu.


Od odvjetnika Marina Fola, koji predstavlja pogrebno društvo koje su angažirali baka i stric ubijenog dječaka, jučer smo doznali da Sanitarna inspekcija nije željela izdati dokumente jer su mališanovi roditelji živi, takvi su zakonski propisi, pa su stoga od Centra za socijalnu skrb Pula zatražili da se imenuje takozvani skrbnik za poseban slučaj, a koji bi mogao zatražiti izdavanje sprovodnice.




– Nadamo se da će nam to odobriti u tijeku sutrašnjeg dana i da će se ova nesretna priča privesti kraju – kazao nam je Folo, ne ulazeći u to gdje bi dijete trebalo biti pokopano, ali nam je kazao da je pokojni Denis bio državljanin BiH. Međutim, Folo nam je tijekom jučerašnjeg popodneva javio da je situacija oko pogreba riješena te da će svi papiri, nakon što je Denisov otac potpisao dokumente, biti riješeni tijekom današnjeg dana, i to bez uplitanja nadležnih institucija.


Od direktora pulskog javnog poduzeća Monte Giro Darka Buršića doznajemo da se njima, za sada, nitko nije obratio u vezi pogreba, ali da će, ako to bude potrebno, svu organizaciju preuzeti na sebe. Također se čeka i odgovor Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o tome koji su rezultati nadzora u Domu za odgoj djece i mladeži Pula, a gdje je boravila 14-godišnja maloljetnica koja je sudjelovala u ubojstvu trogodišnjeg Denisa.