Obrana tražila saslušanje policajca

Suđenje za filmski prepad na Kačjaku nastavlja se u srpnju

Fiore Vežnaver

Optuženi Tomislav Lukačić / Snimio Vedran KARUZA

Optuženi Tomislav Lukačić / Snimio Vedran KARUZA

Jučerašnja rasprava svela se na gledanje snimki s nadzornih kamera i razgledavanje fotodokumentacije. Policajac koji je izostao s rasprave bit će saslušan u sudnici



RIJEKA   Kratko je trajala jučerašnja rasprava u nastavku sudskog procesa 57-godišnjem Ivici Bubiću i 59-godišnjem  Tomislavu Lukačiću iz Zagreba, optuženima da su na crikveničkom području izveli  »filmsko« razbojstvo, presreli automobil u kojem se prevozio novac crikveničke tvrtke Jadran te oteli oko 855 tisuća kuna.


Obrana je inzistirala da se neposredno, u sudnici, sasluša svjedok, inače policajac koji je izostao s rasprave, a nastavak suđenja u riječkom Županijskom sudu zakazan je za sredinu srpnja. Jučerašnja rasprava svela se tako na  gledanje snimki s nadzornih kamera i razgledavanje fotodokumentacije.


Dvojicu Zagrepčana je riječki Županijski sud u srpnju prošle godine osudio na šest (Bubić), odnosno pet godina zatvora (Lukačić), ali je nakon toga Vrhovni sud prihvatio žalbu obrane, ukinuo  presudu i slučaj  vratio na ponovno suđenje,  pred novo sudsko vijeće.




Bubiću i Lukačiću tako se ponovo sudi za »filmski« prepad što se zbio 31. kolovoza 2015. godine, oko 8.40 sati, na cesti na Kačjaku. Riječko Županijsko državno odvjetništvo tereti ih da su –  zajedno s trećim ortakom, čiji identitet nije poznat – automobilom »peugeot 206« pretekli i zapriječili put »fordu fiesti«, u vlasništvu crikveničkog Jadrana, kojim se prevozio utržak te tvrtke. Vozač »fieste« bio je prisiljen zaustaviti auto, a Bubić i Lukačić su, po optužbi, zatražili od njega da izađe iz auta pa mu zaprijetili pištoljem i elektrošokerom.


Nakon toga su mu zavezali ruke iza leđa, naveli ga da sjedne na stražnje sjedalo »fieste« pa krenuli u smjeru Rijeke. On je putem u Dramlju uspio iskočiti iz vozila s oko 30 tisuća eura, dok su razbojnici zadržali 855 tisuća kuna.


Obojica su uhićena već nakon nekoliko dana u velikoj policijskoj akciji, Bubić je uhvaćen na Krku, a Lukačić na zagrebačkom području. Crikveničkom Jadranu vraćena je velika većina otetog novca.