Sukob dvije obitelji

Sjekirom u Lici udario ženu u glavu. Nakon toga izbila opća tučnjava

Marin Smolčić

Foto Duško Jaramaz / PIXSELL

Foto Duško Jaramaz / PIXSELL



Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom s područja Brinja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, te nad sedam muških osoba (jedan maloljetnik, 22-godišnjak, 44-godišnjak, 47-godišnjak, 49-godišnjak, 68-godišnjak, 72-godišnjak) i 32-godišnjakinjom, svi s područja Brinja, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi.


Kako javlja policija, 43-godišnjak se sumnjiči da je 22. studenog 2019. godine oko 11 sati došao u dvorište obiteljske kuće 44-godišnjaka u Brinju, držeći u rukama sjekiru kojom je odmah udario u glavu 40-godišnjakinju, zadavši joj lake tjelesne ozljede, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba između 22-godišnjaka, 44-godišnjaka, 47-godišnjaka, 49-godišnjaka i 72-godišnjaka s jedne strane, te maloljetnika, 32-godišnjakinje, 43-godišnjaka i 68-godišnjaka s druge strane. U ovom žestokom, masovnom sukobu „radile“ su šake, različiti predmeti koji su se našli na dohvat ruku i – sjekira.


Tom prilikom su 43-godišnjak i 72-godišnjak teško ozlijeđeni i potom hitno prevezeni na bolničko liječenje, dok je maloljetnik lakše ozlijeđen.




Doznajemo kako je ova krvava tučnjava uzrokovana starim sukobima dviju obitelji s područja Brinja – Amića i Hudorovića – od kojih su neki zbog sličnih tučnjava od ranije poznati policiji.


Protiv njih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.