Branislav Smiljanić

Sin osječkog policajca koji je usmrtio glumca u zadnje tri godine već je imao tri prometne. Sve bez vozačke

P. N.

Foto Davor Javorović / PIXSELL

Foto Davor Javorović / PIXSELL



Branislav Smiljanić (22) iz Tenje, koji je prije nekoliko dana terencem usmrtio poznatog osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića (45) i pobjegao s mjesta nesreće, već je u protekle godine imao tri prometne nesreće.


Sve ih je počinio, a da nikad nije položio vozački ispit, a u sva tri navrata mu je izrečena zabrana upravljanja automobilom i polaganja vozačkog ispita, pišu 24 sata. Tih se mjera ovaj sin osječkog policajca, zaposlenog upravo u sektoru prometa, nikad nije pridržavao.


Ne možemo govoriti o detaljima policijskog postupanja prema osobi o čijem identitetu javnost nagađa, možemo potvrditi da isti spada u kategoriju recidivista prometnih prekršaja – izvijestili su iz osječke policije.




– Brat i ja vozili smo se kući s treninga. Bio je kolovoz 2017. Nedaleko od osječkog Vodovoda na nas je, iz sporedne ulice, naletio Audi koji je vozio neki klinac. Izletio je na glavnu cestu kao da nas nema. Auto nam je bio razbijen u potpunosti, no ozljede koje smo zadobili, nasreću, nisu bile strašne: Schantzov ovratnik, natučena rebra, ruke, noge… Malom ništa. I onda je bio u autu s još dvoje ljudi – rekao je za 24 sata Osječanin o nesreći u kojoj je na njega naletio Smiljanić.


Tijelo pokojnog Bogdanovića bit će pokopano u obiteljskoj grobnici u Novom Sadu, a obitelj je odlučila donirati njegove organe. Njima bi, vjeruje se, mogli spasiti i do pet života.