Naoružani Ličani

Senjanin skrivao pušku, prijetio pa završio u zatvoru, u Gospiću policiji predan arsenal ubojitih sredstava

Marin Smolčić

Ilustracija: Policijska uprava Zagrebačka

Ilustracija: Policijska uprava Zagrebačka

U sklopu kriminalističkog istraživanja prostorija koje koristi pronađena je puška koju je ilegalno posjedovao. Privremeno mu je oduzeta



GOSPIĆ Prema informacijama Policijske uprave ličko-senjske policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45- godišnjakom s područja Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.


Njega se sumnjiči da je 14. travnja ove godine prijetio 45-godišnjakinji s područja Senja, da će joj ubiti blisku osobu. Neslužbeni podaci govore kako je riječ o supružnicima, a bliska osoba koju je muškarac prijetio da će je usmrtiti je suprugina majka.


U sklopu kriminalističkog istraživanja prostorija koje koristi pronađena je puška koju je ilegalno posjedovao. Privremeno mu je oduzeta, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.




Dobra vijest stiže iz Gospića gdje je jedan vremešniji građanin dragovoljno predao 680 komada raznog streljiva, jednu ručnu bombu, četiri protupješačke mine i 380 upaljača za protupješačke mine. Predani ubojiti arsenal preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske i pohranio u skladište do uništenja.