Nepravomoćna presuda

Samozvanom kiropraktičaru Anti Pavloviću zatvor zbog zlostavljanja dječaka

Hina

Državno odvjetništvo je krajem prošle godine objavilo da se radi o grubom zlostavljanju dvanaestogodišnjaka, kojeg je Pavlović vrijeđao, ponižavao, prijetio mu, zastrašivao ga i fizički zlostavljao, udarao bičem po glavi, leđima stražnjici i licu, te uz to sve tražio također da se pred svima skine i pokaže spolovilo



KARLOVAC – Zbog zlostavljanja 12-godišnjeg dječaka karlovački je Općinski sud na godinu i osam mjeseci zatvorske kazne nepravomoćno osudio samozvanog kiropraktičara Antu Pavlović, potvrđeno je u Hini na tom sudu


Pavlović je video snimak tretmana s dječakom objavio na Internetu.


Suđenje je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite interesa maloljetne osobe, a zbog istog razloga glasnogovornica suda Majda Marčeta je na upit o obrazloženju presude odgovorila »da nije u mogućnosti dati informacije o razlozima presude«.




Pavlović je proglašen krivim za počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece i to za djelo povrede djetetovih prava i djelo povrede privatnosti. Kaznena djela na štetu dječaka učinio tijekom je tretmana u kolovozu u Novom Zagrebu, a dokaz je, osim svjedočenja oca i druge dječakove rodbine i video snimak tretmana s interneta.


Mateja Šola, braniteljica po službenoj dužnosti, najavila je da će se žaliti na presudu »i to zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava«.»Kod mojeg je klijenta izrazito povrijeđena presumpcija nevinosti, jer su se mediji potrudili da izvrše pritisak na represivne aparate i na rad pravosuđa, ocijenila je Šola. Prema njoj Pavloviću su dokazane određene činjenice, ali da »one ne čine biće kaznenoga djela za koje je osuđen«. Sutkinja Elma Kaleb Mamić je odlučila da se Pavlović, zbog opasnosti ponavljanja djela, treba zadržati u pritvoru do pravomoćnosti presude, na što će se također obrana žaliti.Općinski državni odvjetnik Bruno Kolaković je zadovoljan izrečenom presudom i ODO se s tim u vezi neće žaliti.

Državno odvjetništvo je krajem prošle godine objavilo da se radi o grubom zlostavljanju dvanaestogodišnjaka, kojeg je Pavlović vrijeđao, ponižavao, prijetio mu, zastrašivao ga i fizički zlostavljao, udarao bičem po glavi, leđima stražnjici i licu, te uz to sve tražio također da se pred svima skine i pokaže spolovilo, te ga je k tome, pokušavajući mu skinuti hlače, snažno bacio na pod. Prema optužnici dječak je tijekom tretmana »zapomagajući molio oca za pomoć«.