ZLOČIN U SOPOTU

SMRT DJEVOJKE UMOTANE U TEPIH: Policija uhićenog optužila da joj je dao drogu

Portal Novilist.hr

Foto/Jurica Galoic/PIXSELL

Foto/Jurica Galoic/PIXSELL

Osumnjičeni je u nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom županijskom državnom odvjetništvu", stoji u policijskom priopćenju



ZAGREB – Radoje R., 30-godišnji državljanin BiH s prebivalištem u Hrvatskoj, priveden je zbog smrti maloljetne djevojke čije je tijelo pronađeno u subotu ujutro u zagrebačkom naselju Sopot. Tijelo 16-godišnje djevojke nađeno je pred podrumom jedne zgrade, a bilo je umotano u tepih.


Policija je danas objavila nove detalje o istrazi, javlja index.hr.


Policija je izvijestila da je završila kriminalističko istraživanje nad muškarcem kojeg se dovodi u vezu sa smrću maloljetnice pronađene u zagrebačkom naselju Sopot umotane u tepih.




“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Ravnateljstvom policije i nadležnim županijskim državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ”Omogućavanje trošenja droga” iz čl. 191. st. 3. u svezi st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo ”Nepružanje pomoći” iz čl. 123. st. 2. KZ-a na štetu maloljetnice.


Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovih kaznenih djela.


Osumnjičeni je u nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom županijskom državnom odvjetništvu”, stoji u policijskom priopćenju.


Tijelo mrtve djevojke pronađeno je u subotu u 7.20 u novozagrebačkom naselju Sopot u Zemljakovoj ulici, na ulazu u podrum zgrade.


Nakon obavljenog očevida tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Prema pisanju medija tijelo mrtve djevojke zamotano u tepih pronašli su stanari koji su obavijestili policiju.