Osuđena na zatvor

Riječka prostitutka ljepljivih prstiju: Dok je klijent bio na WC-u, ukrala mu – novac i kartice

Slavica Kleva

Osuđena 22-godišnjakinja zarađivala je i pružanjem seksualnih usluga   / arhiva NL

Osuđena 22-godišnjakinja zarađivala je i pružanjem seksualnih usluga / arhiva NL

Adrijana Ademi je mušteriji kojoj je pružila seksualne usluge uzela dvije kartice te s njih »skinula« 953 kune. Uzela mu je i 600 kuna, sto eura i 50 australskih dolara



Adrijana Ademi, 22-godišnjakinja iz Rijeke, nepravomoćno je osuđena na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine bezuvjetno, zbog krađe tuđe pokretne stvari te teške krađe i krivotvorenja. Kako je naglasila sutkinja Damira Delost prilikom izricanja presude, otegotnim je cijenila činjenicu da je tri puta do sada osuđivana.


Po prvoj točki optužnice Općinsko državno odvjetništvo teretilo je Adrijanu Ademi da je u noći na 24. kolovoza 2013. godine u jednom riječkom stanu gdje je bila podstanarka, prilikom napuštanja stana zbog neplaćene najamnine zadržala posteljinu, ali i prisvojila neke tehničke predmete. Vlasnicu garsonjere oštetila je za iznos nešto veći od tri tisuće kuna.


U listopadu te iste godine Ademi je, s namjerom da se materijalno okoristi, jednu mušteriju kojoj je pružila seksualne usluge dodatno opelješila uzevši čovjeku iz novčanika Master i Diners karticu, za vrijeme dok se nalazio u WC-u. Iz novčanika mu je uzela i šestotinjak kuna, novčanicu od sto eura i 50 australskih dolara. Uz pomoć pronađenog PIN-a, te iste noći, nakon što je izašla iz hostela, na benzinskoj crpki je »ispeglala« njegovu karticu »skinuvši« s nje 953 kune za kupovinu razne robe. Muškarac ju je drugo jutro kazneno prijavio, a nepravomoćna presuda je epilog događaja otprije četiri godine.


Demantirao iskaz




Svjedočenje oštećenog muškarca koji je ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu, gdje je rekao da se s optuženom dogovorio za pružanje seksualnih usluga, nije bilo identično onome na sudu. Pred sutkinjom je porekao iskaz, kazao joj je da nije dogovarao seks s djevojkom.


– Naišao sam na oglas u Burzi da mlada djevojka nudi druženje. Bio sam razveden već godinu dana, htio sam se družiti. Našli smo se na Zametu, popili nekoliko pića, u jednom trenutku me zamolila da joj posudim mobitel, a nakon toga me zamolila da je odvezem do hostela na Pećinama, s obzirom na to da je u razgovoru s cimericom doznala da će joj doći dečko pa ona nema gdje prespavati – rekao je na samom početku iskaza oštećenik.


– I tako sam je odvezao do Pećina, zamolila me je da je otpratim do sobe. U tom trenutku sam i ja s njom ušao u sobu, ali sam morao napraviti veliku nuždu. Torbicu nisam nosio u WC, već sam je ostavio na krevetu. Kad sam se vratio, torbice nije bilo, a ni nje – nastavio je svjedočiti oštećeni muškarac. – Zaključao sam sobu, javio se recepcionaru pa kad sam naknadno shvatio da mi nema novčanika, zamolio sam recepcionara da otključa sobu i doista, našao sam novčanik s dvije kartice na podu. Blokirao sam sve kartice gotovo istog trena, a u međuvremenu sam je nazivao da mi vrati kartice, na što je ona rekla da će me čekati u jednom lokalu drugi dan. Tek sam kasnije shvatio da je ona već karticu »ispeglala«.


Ime na računu


No, na pitanje sutkinje zbog čega je, ako nije već ulazio u sobu i nije koristio seksualne usluge, njegovo ime na hostelskom računu, svjedok je pojasnio da se morao prijaviti, s obzirom na to da ju je dopratio do sobe.


– Dobro, ali zašto je na računu noćenje s doručkom – upitala je sutkinja nadalje svjedoka, na što je on odgovorio da mu je ona djelovala siromašno, da mu je bilo žao, ali da ne zna zašto je na računu i doručak.


– Nema govora da bi meni pale na pamet »prljave misli« i da bih tražio seksualne usluge, sve ste krivo skopčali – kazao je svjedok. Nije znao odgvoriti zašto je na tužilaštvu kazao da je nazvao Adrijanu Ademi zbog seksualnih usluga, »krivo su me shvatili oni na tužilaštvu«, pojasnio je svjedok.


– Ona mi je htjela pružiti samo masažu, ali nisam ni to htio – dodao je. Na takvu izjavu uložila je prigovor optužena Ademi, rekla je da svjedok ne govori istinu te da su bili intimni. On je njoj replicirao kazavši da ima godišnju kartu za masažu u opatijskoj Thalassoterapiji te da je slučajnost da optužena spominje seksualne usluge.