Nereća na radu

Radnik poginuo u tvornici cementa u Solinu

Mario Matana



Strašna nesreća u tvornici cementa Sv. Kajo u Solinu: 59-godišnji radnik poginuo je tijekom remonta mlina u subotu nešto prije 15 sati.


Na mjestu radne nesreće obavlja se očevid, policija je prva izašla na teren te su pozvani i inspektor zaštite na radu. Za sada u Salonitansku ulicu nije izašao dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu u čijoj nadležnosti je ova tragedija.


Prema neslužbenim informacijama, na nesretnog muškarca je pao golemi metalni komad dok se obavljao remont dijela tvorničkog pogona, teški lim koji se tek treba ukloniti. Poklopio je 59-godišnjaka i na mjestu ga usmrtio. Uzroci ove teške nesreće tek će se utvrditi, za sada je pretpostavka istražitelja kako je do tragedije došlo iz nehaja, odnosno zbog neadekvatne zaštite na radnom mjestu.




Iz Cemexa su poslali priopćenje u vezi teške nesreće u tvornici Sv. Kajo:


‘Danas, u subotu, 17. ožujka oko 14:40, tijekom radova održavanja na mlinu cementa u tvornici Sv. Kajo, došlo je do nesreće prilikom koje je smrtno stradao radnik našeg kooperanta Đuro Đaković Montaže. Drugi ozlijeđeni kolega prebačen je u splitski KBC. U tijeku je policijski očevid a provode se i interne istražne radnje kako bi se utvrdio uzrok nesreće. U ovim teškim trenutcima, izražavamo sućut obitelji poginulog kolege’.