Uhvaćen

Rabijatni Kostrenjanin ponovo operira: Ukrao auto u Italiji, pa karabinjere napao odvijačem

Portal Novilist.hr

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



Stari znanci policije Sead Kadrić iz Kostrene te dvojica Srba Ilija Drobnjak i Željko Petronijević uhićeni su u srijedu navečer u talijanskom mjestu Mezzana, nakon što su ukrali automobil. Kadrić je prije uhićenja ušao u sukob s talijanskim karabinjerima: jednog od njih ozlijedio je odvijačem, dok je drugom nanio ozljede obje ruke, prenosi Jutarnji.


Policija je uvjerena kako je balkanski trojac uhićen netom prije nego što su trebali odraditi provalu, te sumnjaju kako je riječ o ekipi koja već neko vrijeme provaljuje u domove mještana.


Svoju tvrdnju da je riječ o pravim provalnicima, istražitelji potkrepljuju tvrdnjama i da detaljni opisi ranijih provalnika kao i njihovih auta, odgovaraju uhićenom trojicu. Naime, mještani u srijedu dojavili karabinjerima o provali u Ford Galaxy u Ulici Zarini u Pratu, a obzirom da je u autu bio GPS sustav, locirali su auto u Mezzani.




Kad se Kadrić udaljavao u ukradenom autu, a iza njega vozili su se Ilija i Željko taman kad su naišli karabinjeri. Hrvat je napao karabinjere s odvijačem kojeg je imao kod sebe, a tu priliku odlučila su iskoristi dvojica njegovih kolega pa su pobjegli, no brzo su pali u ruke policajaca.


Policija je pronašla u automobilu provalnički alat.


Talijanski policajci otkrivaju da su im uhićenici od prije poznati po nizu provala i krađa, a svoj krim-dosje sad su si podebljali krađom auta, sprječavanjem osobe u obavljanju službene dužnosti, nasilničkim ponašanjem, pokušajem krađe te posjedovanjem alata za provalu, dok za Kadrića kažu i da bi mogao odgovarati za pokušaj ubojstva karabinjera koji je, srećom, rezultirao s lakšim ozljedama.


Podsjetimo, prije 13 godina Kadrić je uhićen u Austriji zbog sumnje da je u Salzburgu pokušao orobiti jednog trgovca nakitom.



No, kako se tada koristio lažnim imenom Josip Vulić, tamošnja policija je po otkrivanju pravog identiteta otkrila da su uhitili i osobu s međunarodne tjeralice koja je godinu prije u središtu Rijeke ubila Zijada Hadžića (47).


Kadrić je na Zemaljskom sudu u Innsbrucku osuđen na dvije godine zatvora za krađu pet Rolexa vrijednih 75.000 eura. Godinu poslije izručen je Hrvatskoj i nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva.



Teretilo ga se da je u pola bijela dana u lipnju 2004 ispred automat kluba u središtu Rijeke zbog novčanog duga ubio Hadžića, a nakon ispaljivanja smrtonosnih hitaca, je pobjegao. Tvrdio je da nije kriv te da je Hadžića ubio drugi muškarac iz Banja Luke. Međutim, očevici užasa su otkrili Hadžićeve posljednje riječi: “Upucao me Sejo, Sejo me je ubio”.


Seadova majka otkriva da je sina vidjela zadnji put prije dva mjeseca.


– Nema Seada kod kuće. Živi u Italiji ali ne znam što radi jer nikad ništa ne govori. Znam samo da se nije oženio i da nema djecu. Odslužio je kaznu za ubojstvo tj. izašao je prije tri godine na uvjetnu nakon što je odslužio nekih 10 godina kazne. I onda se odmah po izlasku na slobodu zaposlio na Lošinju gdje mu prijatelj ima pizzeriju. Tamo je odradio cijelu sezonu – rekla je za Jutarnji Seadova mama.



Na upit zna li išta o njegovu uhićenju u Italiji prije par dana, zanijemila je: “Što ste rekli? Pritvoren je? Pa u zatvoru mu je bilo grozno. Žalio se na boravak u Lepoglavi, a u Glini mu je bilo nešto malo bolje, ali opet, znate i sami kako je u zatvoru gdje se u četiri skučena zida cijelo jedno desetljeće”.