U pritvoru

Puljanin pijan kao čep kombijem usmrtio pješakinju, danas će biti ispitan u državnom odvjetništvu

Mateo Sardelin

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

Osim što je vozio pod kaznom, Sirotnjak je bio pod utjecajem 2,65 promila



PULA Puljanin, Sandro Sirotnjak (36) koji je jučer pod utjecajem 2,65 promila alkohola, vozeći kombi na Fažanskoj cesti usmrtio 78-godišnju pješakinju Gertrudu Petrić iz Pule je uhićen i predan u policijski pritvor te bi danas trebao biti ispitan u državnom odvjetništvu.


Nesreća se na Fažanskoj cesti dogodila oko 10 sati, oko kilometar od rotora na Velom Vrhu. Sirotnjak je kombijem peugeot boxer pulskih oznaka upravljao iz smjera Fažane prema Puli, pod utjecajem alkohola i unatoč činjenici da mu još nije istekla zabrana upravljanja vozilima.


Uslijed alkoholiziranosti i prebrze vožnje desnom stranom kombija je udario u pješakinju koja je prelazila cestu. Od silovitog udara teretnog vozila žena je odbačena na travu, van kolnika, te je preminula na mjestu nesreće. Kombi se pak zaustavio pedesetak metara od mjesta udara u ženu. Na Fažansku je ubrzo nakon policije stigla zamjenica općinskog državnog odvjetnika Anita Fridrih koja je obavila očevid te je utvrđeno da je pješakinja prelazila kolnik izvan pješačkog prijelaza koji se nalazi tek nekoliko metara dalje.




Vozač koji je izazvao nesreću je nakon alkotesta uhićen i odveden na kriminalističko istraživanje zbog izazivanja nesreće, a doznali smo da je angažirao pulskog odvjetnika Matiju Miloša.


Prema policijskoj evidenciji ove godine je na istarskim cestama smrtno stradalo 18 osoba u 17 prometnih nesreća, dok ih je lani u istom razdoblju bilo 16, u isto toliko nesreća. Ovo je šesti slučaj smrtnog stradavanja pješaka ove godine, a lani ih je cijelu godinu poginulo pet. Prošle godine su na istarskim cestama u nesrećama smrtno stradale 22 osobe.


Odvjetnik: U šoku je


– Mogu vam samo reći da je moj branjenik šokiran svime. S obzirom na to da je u ovoj fazi postupak tajan nisam u mogućnosti iznositi nikakve informacije vezane za slučaj. Mogu vam samo potvrditi da sam angažiran kao njegov branitelj i da će danas on biti ispitan pred državnim odvjetnikom. Oko količine alkohola mog branjenika i upravljanja bez vozačke dozvole se također sada ne mogu očitovati, kazao nam je odvjetnik Miloš.