Samo prekršajne prijave

Policija nakon dva mjeseca dovršila istragu o napadu na gay par u Zadru. Kažu da mržnja nije motiv

Hina

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka i 33– godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.Također, do sada provedenim istraživanjem, nije utvrđeno postojanje elementa kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti



Dovršeno kriminalističko istraživanje vezano za fizički napad na dva američka državljanina u ugostitetljskom objektu u Zadru, priopćila je zadarska policija koja ističe kako je utvrđeno da mržnja nije motiv počinjena djela.


Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Prve policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 19 i 33 godine, zbog sumnje da su 20. listopada oko 03.15 sati u Ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu, fizički napali dva američka državljanina u dobi od 24 i 25 godina i tom prilikom 24-godišnjaka lakše ozlijedili, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć, izvijestila je policija koja u priopćenju ističe kako je u sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljen veći broj razgovora sa svjedocima događaja te druge mjere i radnje iz nadležnosti policije.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka i 33– godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.Također, do sada provedenim istraživanjem, nije utvrđeno postojanje elementa kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili da je mržnja motiv počinjena djela, priopćili su iz policije te dodali da se nastavlja kriminalističko istraživanje.