Akcija uoči utakmice

Policija: Spriječili smo mogući napad molotovljevim koktelima na kolonu navijača u Zagrebu

Hina

Foto : Marko Prpic/PIXSELL

Foto : Marko Prpic/PIXSELL

Osiguravajući prolazak gostujućih navijača prema stadionu policajci su na Branimirovoj ulici u blizini Budakove ulice, oko 17,50 sati, uočili tri osobe koje su stajale uz cestu, a u blizini kojih su pronađeni pripremljeni molotovljevi kokteli. Neotkrivajući detalje policija navodi i da je s naplatne postaje Demerje privedeno više osoba zbog napada na žensku osobu i vozilo



ZAGREB Zagrebačka policija u petak je izvijestila da je uoči utakmice Dinama i Hajduka spriječila mogući napad na kolonu gostujućih navijača molotovljevim koktelima.


Osiguravajući prolazak gostujućih navijača prema stadionu policajci su na Branimirovoj ulici u blizini Budakove ulice, oko 17,50 sati, uočili tri osobe koje su stajale uz cestu, a u blizini kojih su pronađeni pripremljeni molotovljevi kokteli.


»Pretpostavlja se da su bili namijenjeni za napad na kolonu gostujućih navijača koja je prolazila Branimirovom prema stadionu Maksimir. Osobe su privedene u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja u tijeku je očevid«, kažu u policiji.




Dodaju da je do večernjih sati u službene prostorije iz zone oko stadiona privedeno 11 osoba zbog alkoholiziranosti.


Neotkrivajući detalje policija navodi i da je s naplatne postaje Demerje privedeno više osoba zbog napada na žensku osobu i vozilo.


Zbog posjedovanja pirotehnike i droge na autocesti A1 prilikom kontrole vozila, na području Policijske uprave karlovačke, privedeno je pet osoba na prekršajnu obradu, izvijestila je zagrebačka policija.