Pokušaj ubojstva

Policajci izvan službe u Zagrebu jurili i uhvatili revolveraša koji je ranio muškarca

P. N.

Foto: PU zagrebačka

Foto: PU zagrebačka

U Čalogovićevoj ulici u Novom Zagrebu u 21:50 došlo je do pokušaja ubojstva vatrenim oružjem, javljaju iz PU zagrebačke



Policija je objavila detalje pucnjave koja se dogodila u Novom Zagrebu.


Pucnjava se dogodila u ponedjeljak u 21:50 sati u Novom Zagrebu: 40-godišnjak se kretao nogostupom u Čalogovićevoj ulici kada je u njegovom pravcu iz vatrenog oružja 26-godišnjak ispalio više hitaca.


Nakon toga je 40-godišnjak ostao u Čalogovićevoj ulici, a osumnjičeni je počeo bježati prema Vatikanskoj ulici. Da se nešto događa, uočila su dvojica policijskih službenika koja su se zatekli u blizini, a bili su izvan službe i u civilu.




Službenici su s namjerom uhićenja počinitelja potrčali za njim Vatikanskom ulicom te u isto vrijeme izdali naredbu da se zaustavi, na što se on oglušio i u bijegu odbacio vatreno oružje.


Službenici u civilu su ga uspjeli sustići, osumnjičeni je pružao otpor te su ga u daljnjem bijegu fizički spriječili. O svemu su obavijestili kolege, koji su odmah po dolasku uhitili 26-godišnjaka, koji je odveden u policiju na kriminalističko istraživanje.


Vatreno oružje pronađeno je na mjestu događaja, a ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb, priopćila je PU zagrebačka.