Incident u Otočcu

Policajac bez povoda bocom razbio glavu gostu kafića. Uhićen je i udaljen iz službe

Marin Smolčić

Foto Screenshot Instagram

Foto Screenshot Instagram



GOSPIĆ Policijska uprava ličko-senjska potvrdila nam je detalje incidenta o kojem smo jučer pisali. U tučnjavi koja se u nedjelju ujutro dogodila u jednom od popularnijih lokala u Otočcu glavni vinovnik je policajac.


Riječ je 21-godišnjem policajcu iz Otočca koji je bez ikakvog povoda i razloga udario bocom u glavu 25-godišnjaka iz Ličkog Lešća te ga lakše ozlijedio.


Policajac je odmah uhićen te će uz optužni prijedlog biti doveden na nadležni sud.




Podsjetimo, na instagramu su u nedjelju objavljene fotografije mlađeg muškarca (25) koji je stradao u tučnjavi u jednom otočkom kafiću. Iz Policijske uparve ličko-senjske jučer su potvrdili kako je u Opću bolnicu Gospić noćas dovezena žertva te tučnjave s lakšim tjelesnim ozljedama, ali je unatoč tome ubrzo premješten u zadarsku bolnicu.


Dok nam je policija jučer javila o udarcima nanesenim šakama, na fotografiji objavljenoj na instagramu vidljive su mnoge posjekotine, što potvrđuje navode žrtve kako je dobio udarac pivskom flašom u glavu. Također je naveo imena nekoliko nasilnika koji su ga tukli, među kojima je i jedan granični policajac.


Nakon nekoliko sati fotografije i tekst o ovome nemilom događaju povučene su s žrtvinog profila.


Lička policija danas je potvrdila da će policijski službenik biti udaljen iz službe.


– Budući je svojim ponašanjem neprimjerenim policijskom službeniku naštetio ugledu policije i time počinio težu povredu službene dužnosti, policijski službenik biti će udaljen iz službe.


Nastavlja se serijal provala u privatne kuće. Tako je u vremenu od 1. rujna 2018. godine do 15. lipnja 2019. godine u Plitvičkom Ljeskovcu nepoznati počinitelji provalili u obiteljsku kuću u vlasništvu 67-godišnjeg hrvatskog državljanina.


Unutrašnjost kuće je gotovo „počišćena“ jer su lopovi pokrali sve iole vrijedno: peć za centralno grijanje, radijatore, namještaj, kućanske aparate, a na koncu su sa zidova skinuli i keramičke pločice!


Protekloga vikenda u Novalji je nepoznati lopov provalio u kuću u vlasništvu 55-godišnje hrvatske državljanke. Tom je prilikom ukrao novac, osobne dokumente, bankovne kartice i nakit.Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnim državnim odvjetništvima biti podnijete kaznene prijave.