Ubojstvo i pokušaj ubojstva u Crikvenici

PRESUDA ZA STRAVIČAN ZLOČIN Dino Kulišek osuđen na 38 godina zatvora

Fiore Vežnaver

Dino Kulišek, Foto: M. GRACIN

Dino Kulišek, Foto: M. GRACIN

Sam Kulišek nije dočekao kraj izricanja presude budući da je u jednom trenutku počeo negodavati i psovati te tražiti da ga se odvede.



RIJEKA Dino Kulišek iz Dramlja nepravomoćno je osuđen na 38 godina zatvora zbog ubojstva 22-godišnjeg Ivana Jagodića i pokušaj ubojstva njegove djevojke, tada 19-godišnje Meriem Demo.


Odlučilo je tako vijeće Županijskog suda u Rijeci pod predsjedanjem sutkinje Jesenke Kovačić.


Kulišek je osuđen na jedinstvenu kaznu od 38 godina zatvora, odnosno za ubojstvo je osuđen na 29 godina, a za pokušaj ubojstva na 12 godina što je u konačnici spojenu u jedinstvenu zatvorsku kaznu.




Ova kazna spada u red najvećih izrečenih kazni na riječkom sudu.


Inače, sam Kulišek nije dočekao kraj izricanja presude budući da je u jednom trenutku počeo negodavati i psovati te tražiti da ga se odvede.


– Ja ne moram ovo slušati, ne moram biti tu odvedite me ća, rekao je Kulišek.


Podsjetimo, zamjenica riječke Županijske državne odvjetnice Tatjana Čarapić u svojoj je završnoj riječi pred vijećem sutkinje Jesenke Kovačić prošloga tjedna ponovila da se Kulišeka tereti za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva, oba na okrutan način, a da je drugo kazneno djelo počinjeno radi prikrivanja ubojstva.


Ukazala je da je Jagodić zadobio 43 ubodne rane nožem, od kojih najmanje tri bezuvjetno smrtonosne, dok je Demo zadobila 17 ubodnih rana, a život joj je spašen zahvaljujući hitnoj medicinskoj pomoći.


Zastupnica optužbe podsjetila je da su obavljena tri vještačenja ubrojivosti optuženika u vrijeme zločina, od kojih su dva s istim zaključkom – da je bio ubrojiv – uključujući i nadvještačenje, koje je pokazalo da kod počinitelja postoji »poremećaj ličnosti miješanog tipa«, da je u vrijeme delikata bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno.