Istraga

Osumnjičeni za ubojstvo susjeda u Klani zavšrio u istražnom zatvoru

Slavica Kleva

Drago Lešić priveden je vidljivo ozlijeđen, s krvnim podljevima ispod očiju  / snimio S. DRECHSLER

Drago Lešić priveden je vidljivo ozlijeđen, s krvnim podljevima ispod očiju / snimio S. DRECHSLER

Lešiću je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Njegovim privođenjem otvara se istraga, bit će ispitani svjedoci, u prvom redu članovi njegove obitelji i obitelji ubijenog susjeda Borisa Laginje



Vidljivo ozlijeđen, s krvnim podljevima ispod očiju, jučer oko podneva sucu istrage Županijskog suda priveden je 64-godišnji Drago Lešić iz Klane, osumnjičen za ubojstvo 63-godišnjeg susjeda Borisa Laginje.


U ponedjeljak je između dvojice susjeda koji dijele kuću u dvojnom objektu zaiskrilo, opet su se posvađali na obližnjem proplanku iza kuće, fizički se obračunali, nakon čega je Lešić izvadio kuhinjski nož i nekoliko puta ubo susjeda Laginju u predjelu glave, prsa i trbuha. Ubod u srce bio je smrtonosan, Laginja je ostao nepomično ležati.


Zaiskrilo je tog ponedjeljka ne samo iz razloga što je geodet došao izraditi nove izmjere zemljišta koje dijele dvojica susjeda, već se sukob nastavio po odlasku geodeta, prepirka je započela u zajedničkom hodniku koji dvojica susjeda koriste. Lešić je došao do proplanka, ali je navodno prešao preko Laginjine zemlje, što je ubijenog dodatno ozlojedilo i iznerviralo pa su se uhvatili u fizički obračun što je okončan najtežim mogućim ishodom, ubojstvom.




Na prijedlog tužiteljice Županijskog državnog odvjetništva Ivanke Vidović Vinketa koja je osumnjičenog ispitala u prisutnosti odvjetnika Adnana Rizvića, sudac istrage Vlado Bosner odredio je istražni zatvor osumnjičeniku zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Naime, privođenjem osumnjičenika otvara se istraga, bit će ispitani svjedoci, u prvom redu članovi i jedne i druge obitelji. Drago Lešić do sada nije osuđivana osoba, protiv njega nisu vođeni nikakvi kazneni postupci.


Netrpeljivost i preprirke oko zemlje, zajedničkih dijelova okućnice, pa i dvojnog objekta koji su dvije obitelji dijelile, traju dugi niz godina. Očigledno, sporove nisu mogli riješiti mirnim putem.


Na žalost, što se točno dogodilo, tko je imao pravo na djelić sporne zemlje, sve je to sada u fokusu istrage, sve se činjenice moraju provjeriti i utvrditi istragom prije podizanja optužnice. Baš kao što se mora utvrditi dinamika nastalih ozljeda što su ih zadobila obojica kad su se potukli prije nego li je Lešić upotrijebio kuhinjski nož i usmrtio Borisa Laginju. Kako smo doznali, Lešić je objasnio istražiteljima da je krenuo u berbu kestena, imao je na sebi navučene zaštitne rukavice, a nož je uzeo kako bi odsjekao štap uz pomoć kojeg bi mlatio kestene.