Uskoro suđenje

Optuženi razbojnici koji su Čavjanku vezali i opljačkali

Fiore Vežnaver

Optuženi su Marinko Deranja (32) iz Donje Dobre, Mišo Pavlović (36) i  Kristijan Kovačić (20) iz Bjelovara, Siniša (30) i Sanja Šajn (36) iz Pitomače te Ruža Brenčić (55) iz Pule



RIJEKA – Riječko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv šestero upletenih u razbojništvo nad 78-godišnjom žiteljkom Buzdohnja (Čavle), koju je prije tri mjeseca grupa pljačkaša brutalno napala. Usred noći upali su joj u kuću, vezali je i iznuđivali dok se nisu domogli novca i zlatnine.


Optuženi su Marinko Deranja (32) iz Donje Dobre, Mišo Pavlović (36) i  Kristijan Kovačić (20) iz Bjelovara, Siniša (30) i Sanja Šajn (36) iz Pitomače te Ruža Brenčić (55) iz Pule. 


Tužiteljstvo za Deranju traži tri i pol godine zatvora, za Ružu Brenčić dvije godine i sedam mjeseci, za Pavlovića dvije godine, za Sanju Šajn godinu i deset mjeseci, a za Kovačića i Sinišu Šajna godinu i četiri mjeseca zatvora.  




Optužnica tereti Deranju, Pavlovića i Kovačića da su bili neposredni izvršitelji razbojništva, dok se ostalo troje tereti za pomaganje.