Priveden počinitelj razbojništava

Opljačkao tri benzinske postaje u Rijeci, i nije stao na tome

P. N.

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Prijeteći oružjem zapolsnicima benzinskih postaja na Školjiću, u Osječkoj i Zvonimirovoj ulici u Rijeci otuđio je novac, dok je isto pokušao učiniti i u poslovnici lutrije na području Podvežice



Zajedničkim radom policijskih službenika I. i II. policijske postaje Rijeka i Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske brzo i uspješno otkriven je višestruki počinitelj kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.


Riječ je o 44-godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg policija sumnjiči za počinjenje četiri kaznena djela razbojništva, od kojih jedno u pokušaju i za tešku krađu. Svih pet kaznenih djela je počinio između 18. travnja i 26. svibnja ove godine na području Rijeke.


Tako je uz prijetnju oružjem prema zaposlenicima benzinskih postaja na Školjiću, u Osječkoj i Zvonimirovoj ulici u Rijeci otuđio novac, dok je isto pokušao učiniti i u poslovnici lutrije na području Podvežice.




Osim toga, 26. svibnja provalio je u osobno vozilo parkirano na Delti te otuđio alat i druge predmete, nakon čega je po dolasku vlasnika pobjegao i nedaleko od mjesta počinjenja ostavio otuđene predmete.


Također, tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenoga je pronađen i oduzet dio predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem ovih kaznenih djela.


Kaznenim djelima razbojništava u benzinske postaje oštetio je tvrtku sa sjedištem u Zagrebu za oko 9.400 kuna, dok je kaznenim djelom teške krađe oštećen 35-godišnji slovenski državljanin.


Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a osumnjičeni 44-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku.