Neredi

OPSADNO STANJE U SPLITU Policija ima pune ruke posla, u sukobima navijača ima i ozlijeđenih

Hina

Foto Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavić / PIXSELL



 Jedan je mađarski navijač u srijedu navečer primljen u splitsku bolnicu dok je šest osoba privedeno u policiju, nakon što je u kasnijim večernjim satima u gradskoj četvrti Gripe došlo do tučnjave između dvije skupine navijača.


Kako se doznaje iz splitske policije, među privedenim navijačima je i jedan Mađar.


Ovo nije prvi incident koji se dogodio uoči utakmice koja će se u četvrtak u 20,45 sati održati na stadionu Poljud između Hrvatske i Mađarske. Koji sat ranije skupina Mađara, kojih je prema tvrdnjama očevidaca bilo stotinjak, nakratko se potukla prilikom prolaska kroz uže središte grada, ali ih je interventna policija ubrzo smirila.




Kasno u srijedu ujutro u gradskoj četvrti Meje na kombiju mađarskih tablica razbijena su stakla, zbog čega je policija privela tri osobe. U tom incidentu nije bilo ozlijeđenih, budući da je vozilo bilo parkirano te se u njemu nije nitko nalazio.


Drugi incident dogodio se u Ulici slobode, gdje je oko 15,30 sati veća skupina navijača pokušala napasti dvije osobe, najvjerojatnije Mađare. Policija je spriječila obračun većih razmjera te su uhićene dvije osobe.